Zece elevi au ajuns de la balul de absolvire a liceului direct la spital, cu intoxicație alimentară

0
Publicat:

Ei au petrecut și au luat masa la o pensiune din Vatra Dornei. Doi dintre elevi au rămas internați în spital din cauză că erau în stare mai gravă.

Spitalul Municipal Vatra Dornei, FOTO: Alina Iosif
Spitalul Municipal Vatra Dornei, FOTO: Alina Iosif

Direcția de Sănătate Publică Suceava a demarat o anchetă după ce zece elevi au ajuns la spital direct de la petrecerea de absolvire a liceului.

Elevii și profesorii au petrecut în restaurantul unei pensiuni din Vatra Dornei. La scurt timp eu ajuns la spitalul din oraș cu simptome de toxiinfecție alimentară: vomă, dureri abdominale și diaree.

Doi dintre elevi erau în stare mai gravă și au necesitat internarea în spital.

Se conforma purtătorului de cuvânt al PSD Suceava, Gabriela Băncilă, se iau probe de la restaurantul respectiv însă se va cerceta și dacă nu cumva cei zece elevi au mai mâncat și în altă parte din moment ce la balul de absolvire au participat 180 de persoane și numai cele zece dintre ele au acuzat simptome digestive.

„Elevii au fost consultați la Compartimentul de Primiri Urgențe și li s-a administrat tratament simptomatic. Doar doi dintre ei au rămas internați în secția Boli infecțioase a spitalului din Vatra Dornei. O echipă a DSP Suceava s-a deplasat astăzi, 30 mai, la Vatra Dornei, pentru a efectua ancheta epidemiologică", a declarat Gabriela Băncilă.

Aceasta a precizat că DSP Suceava a fost informată de caz de către medicii de la Spitalul Municipal Vatra Dornei și că deocamdată nu sunt date certe decât de acolo.

Majoritatea elevilor ajunși la spital nu era în stare gravă, însă au nevoie de tratament pentru câteva zile.

DSP Suceava va dispune măsuri în restaurantul respectiv în funcție de rezultatele anchetei derulate acolo.

Circa 60 de persoane cazate la o pensiune din Sucevița au fost ajuns la spitalele din Suceava și Rădăuți din vacanța de Crăciun, pe acre o petreceau la o pensiune din Sucevița.

În urma anchetei DSP Suceava, a reieșit că turiștii au fost servici cu mâncare preparată cu apă dintr-un râu din zonă, apa fiind nepotabilă. 

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite