O femeie care lua suplimente s-a trezit cu cantități de 25 de ori mai mari de plumb în corp decât era normal

0
Publicat:

Încercarea unei canadience de a-și trata infertilitatea a mers prost. Aceasta a dezvoltat otrăvire cu plumb în urma consumului de suplimente pline cu acest metal toxic.

Medicii au găsit un conținut mare de plumb în medicamente
Medicii au găsit un conținut mare de plumb în medicamente

Potrivit raportului, femeia în vârstă de 39 de ani a vizitat departamentul de urgență de trei ori pe parcursul a șase săptămâni cu simptome de dureri abdominale, constipație, greață și vărsături.

La cea de-a treia vizită, a fost internată în spital pentru anemie și posibile hemoragii gastrointestinale. Testele au exclus hemoragia, iar anemia s-a ameliorat după ce a primit transfuzii de sânge, așa că a fost externată. Cu toate acestea, la o vizită de control două săptămâni mai târziu, a continuat să se simtă rău și obosită, scrie gizmodo.com.

În cele din urmă, a ajuns în grija unuia dintre autorii raportului. În acest moment, ea a dezvăluit că luase remedii furnizate de un practicant de Ayurveda, un sistem de medicină alternativă, în fiecare zi, timp de peste un an, în speranța de a-și trata infertilitatea.

Medicii ei au decis apoi să o testeze pentru otrăvire cu plumb, descoperind că avea niveluri de plumb în sânge de peste 25 de ori mai mari decât cele așteptate în mod normal. Pe baza istoricului ei, medicii nu au reușit să găsească alte surse probabile de expunere la plumb în afară de remediile ayurvedice. Așa că a fost de acord să nu mai ia medicamentele și a fost pusă în curând sub terapie de chelatare.

Medicii au anunțat apoi oficialii de la Sănătatea Publică din Ontario, care au început să efectueze propria investigație. Aceștia au descoperit niveluri ridicate de plumb în majoritatea produselor pe care femeia le-a furnizat.

Ulterior, au fost aduși la fața locului oficiali federali și locali din domeniul sănătății, care au ajutat la investigarea clinicii de unde femeia cumpărase produsele. Aceștia au constatat că această clinică încălcase în mod clar reglementările țării privind vânzarea de produse de sănătate alternative și naturale și au procedat la confiscarea a sute de pastile vândute acolo. Testele efectuate ulterior au arătat că unele dintre produse conțineau niveluri ridicate de arsenic, mercur sau plumb, în timp ce altele conțineau medicamente eliberate pe bază de rețetă autentice, dar neetichetate, cum ar fi diclofenac (un analgezic AINS) și progesteron.

Ayurveda rămâne populară, atât în India, cât și în alte țări, precum Canada și Statele Unite. Dar, la fel ca în cazul multor forme de medicină alternativă, nu există decât dovezi slabe, în cel mai bun caz, pentru beneficiile sale pretinse. Remediile și suplimentele pe bază de plante recomandate în mod obișnuit de către practicieni sunt, de asemenea, mult mai puțin reglementate decât medicina convențională, ceea ce poate crește riscul ca ingrediente periculoase să intre în lanțul de aprovizionare.

Plumbul, în special, pare a fi un contaminant persistent în aceste tratamente. Un studiu din 2008 a constatat că aproximativ 20% din pastilele ayurvedice cumpărate online de la producători din SUA conțineau plumb, mercur sau arsenic, au notat autorii. Iar în unele cazuri, plumbul ar putea fi adăugat în mod intenționat în aceste tratamente pentru presupusele lor puteri vindecătoare.

În ceea ce o privește pe femeie, aceasta părea să răspundă bine la tratament. Ea a raportat că se simțea mai puțin obosită și nu a avut greață, vărsături sau dureri abdominale la vizitele de urmărire, iar nivelurile sale de plumb au continuat să scadă până un an mai târziu.

"Acest caz evidențiază riscurile și manifestările clinice ale toxicității plumbului din medicamentele ayurvedice și importanța colaborării dintre clinicieni și autoritățile de sănătate publică pentru a controla riscul pentru sănătate cauzat de plumbul din produsele de consum", au scris autorii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite