Tichetele de Paşte vin la pachet cu nemulţumiri. „Ce putem cumpăra cu 100 de lei?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Primăria Municipiului Iaşi
FOTO Primăria Municipiului Iaşi

Pensionarii pot ridica tichetele sociale în fiecare zi, în intervalul orar 08:30 - 15:00, până pe 5 iulie. Deşi cozile sunt mari de la primele ore ale dimineaţii, beneficiarii spun că nu sunt mulţumiţi de suma pe care o primesc.

Pensionarii pot beneficia de tichetele sociale oferite cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Ei primesc un carnet cu 10 tichete a câte 10 lei fiecare. Beneficiarii sunt pensionarii pe caz de drept sau de boală, care au venituri lunare sub 1200 lei. 

Pensionarii nu sunt mulţumiţi de contravaloarea acestora, dar spun că îi ajută la cumpărăturile de Paşte. „Ce putem cumpăra cu 100 de lei? Ce să-mi cumpăr? Necesarul. Ulei, făină, orez. Acum, că vine Paştele, trebuia să primim măcar 250 lei”, spune o ieşeancă.

La nivelul Iaşului, beneficiază de tichete peste 10.000 de pensionari care se află în baza de date a Casei Judeţene de Pensii şi care au domiciliul în municipiul Iaşi. 

„Cu carnetul respectiv, care conţine 10 tichete a 10 lei fiecare, beneficiarul îşi poate achiziţiona de la produs alimentare la încălţăminte şi îmbrăcăminte, de la 400 de magazine. Lista acestora se poate consulta pe site-ul Direcţiei de Asistenţă Socială”, spune Luminiţa Munteanu, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Iaşi. 

Acţiunea se află la XVII-a ediţie şi este iniţiată de Primăria Municipiului Iaşi, alături de Direcţia de Asistenţă Socială Iaşi. Banii pentru tichete sunt alocaţi de la bugetul local. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Conversaţii cu moştenitorii regilor exilaţi ai Europei. Povestea prinţulului Leka II al Albaniei: „Trebuie să înţelegi, e o ţară complicată”

Strategia de dezinformare a Rusiei folosită pentru a nega masacrele de la Bucea, Kramatorsk şi Borodianka

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri