Tensiune fără precedent între coliderii USL Iaşi. Motivul: un contract de 15 milioane de euro „vânat“ de Fenechiu

0
0
Relu Fenechiu şi Gheorghe Nichita, co-liderii USL Iaşi Foto: arhiva Adevărul
Relu Fenechiu şi Gheorghe Nichita, co-liderii USL Iaşi Foto: arhiva Adevărul

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, îi reproşează colegului de alianţă că se încăpăţânează inutil să obţină un contract cu municipalitatea care vizează refacerea străzilor dintr-un cartier al oraşului.

Societatea Fene Grup, controlată de ministrul Transporturilor, a fost înscrisă în asociere cu alte două firme la o licitaţie organizată de Primăria Iaşi pentru un contract cu fonduri europene care vizează reabilitarea străzilor unuia dintre cele mai mari cartiere ale Iaşiului.

Şefii Fene Grup au contestat rezultatul, iar plângerea a fost aprobată de Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). Acum, licitaţia trebuie reluată, fapt care dă peste cap termenele prevăzute iniţial pentru realizarea lucrărilor. 

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, co-lider, alături de Relu Fenechiu al USL Iaşi, a organizat ieri, 18 ianuarie, o conferinţă de presă tocmai pentru a se plânge de atitudinea ministrului Transporturilor. „Cei care au contestat au ofertă proastă, neconformă. Nu vreau să fac din USL trocuri cu licitaţii şi cu altceva. E o decizie foarte fermă si sunt foarte hotărât. Nu vreau să creez suspiciuni legate de faptul că noi facem afaceri cu licitaţii atunci când suntem într-o alianţă politică", a spus Gheorghe Nichita.

Trei consorţii au depus iniţial oferte pentru reabilitarea "axei sud a Iaşiului", zona Podu Roş-CUG. Bugetul disponibil pentru proiect se ridică la 65,2 milioane de lei, cu tot cu co-finanţarea din partea Uniunii Europene.

Din banii UE ar trebui modernizaţi 9.600 de metri pătraţi de trotuare, 3.500 de metri pătraţi de reţea stradală, făcute marcaje rutiere şi amenajată o pistă pentru biciclişti cu o suprafaţă totală de 4.000 de metri pătraţi. Iniţial, contractul a fost atribuit consorţiu format din patru firme: Conest, Viarom Construct SA, Mari Vila Com şi Vectra Service SRL. 

Firma ministrului Transporturilor, Fene Grup, a participat la licitaţie în asociere cu Vega '93 Galaţi şi Martin Rose GmbH&Co.KG. La procedură s-a mai înscris şi grupul de firme format din Ted Construct, Star T&D SRL şi Road Construction Department OTMG No. 1.

Deşi ambele consorţii au depus contestaţie, doar cea a asocierii din care face parte firma lui Fenechiu a fost admisă, iar acum procedura de licitaţie trebuie reluată. "Nu avem cum să declarăm câştigătoare oferta de la Martin Rose (cu care sunt asociaţi cei de la Fene Grup şi Vega '93 Galaţi) pentru că le lipsesc din ofertă kilometri întregi de linie de tramvai", a mai spus Nichita.

Mai multe - Iaşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite