Firma lui Relu Fenechiu, respinsă la o licitaţie de 65 de milioane de lei organizată de Primăria Iaşi, condusă de Gheorghe Nichita, coliderul filialei locale USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Relu Fenechiu şi Gheroghe Nichita, co-liderii USL Iaşi Foto: Ziarul de Iaşi
Relu Fenechiu şi Gheroghe Nichita, co-liderii USL Iaşi Foto: Ziarul de Iaşi

Societatea Fene Grup, controlată de ministrul Transporturilor, a fost înscrisă în asociere cu alte două firme pentru un contract cu fonduri europene care vizează reabilitarea străzilor unuia dintre cele mai mari cartiere ale Iaşiului. Şefii Fene Grup au contestat rezultatul.

Firma ministrului Transporturilor, Fene Grup, a participat la licitaţie în asociere cu Vega '93 Galaţi şi Martin Rose GmbH&Co.KG. Consorţiul a făcut o ofertă de 49,3 milioane de lei, fără TVA, pentru reabilitarea străzilor, trotuarelor şi a liniei de tramvai din zona Podu Roş - CUG, pe o lungime de câţiva kilometri.

Dosarul a fost respins în favoarea unui alt consorţiu, compus din patru firme (Conest, Viarom Construct SA, Mari Vila Com şi Vectra Service SRL), care s-a oferit să acopere proiectul pentru o sumă mai mare, de 50 de milioane de lei, dar care ar fi punctat mai bine la partea tehnică, susţin oficialii Primăriei Iaşi.

Şefii consorţiului din care face parte şi Fene Grup au constestat rezultatul licitaţiei, alături de încă un grup de firme participant la licitaţie.

"Am validat rezultatul licitaţiei, dar suntem în faza de contestaţie. Aşteptăm decizia CNSC (n.r. - Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor)", a precizat Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iaşi.

 Valoarea totală a contractului se ridică la 65,2 milioane de lei, cu tot cu co-finanţarea din partea Uniunii Europene. Din banii UE ar trebui modernizaţi 9.600 de metri pătraţi de trotuare, 3.500 de metri pătraţi de reţea stradală, făcute marcaje rutiere şi amenajată o pistă pentru biciclişti cu o suprafaţă totală de 4.000 de metri pătraţi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite