Fenechiu: Nu ştiu, acum, să spun cine pleacă acasă, însă cei responsabili pentru întârzierea salariilor vor pleca sigur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a susţinut o conferinţă de presă în urma grevei pornită de angajaţii CFR, care sunt supăraţi că le-au fost întârziate salariile. Fenechiu a declarat că cei care sunt responsabili de întârzierea salariilor vor pleca din CFR.

„De dimineaţa de la 7 jumate am fost aici, am convocat directorii CFR Călători şi CFR Infrastructură, am convocat reprezentanţii departamentului financial-contabil, preocuparea mea principală  fiind aceea de a rezolva problema plăţii salariilor. Au venit oameni cu explicaţii, nu am dorit să discut despre niciun fel de explicaţii.  Vreau să mă conving ca astăzi, cel târziu mâine toţi oamenii să-şi  primească salariile. Cei vinovaţi vor plăti. Am venit în acest minister cu dorinţa de a eficientiza activităţile din toate companiile din subordinea ministerul Transportului. Voi avea un dialog cu toate sindicate. Trebuie întai de toate să ne respectăm obligaţiile”, a declarat Relu Fenechiu, în cadrul conferinţei de presă.

Acesta a spus că, în urma grevei de la CFR, cei care sunt responsabili de întârzierea salariilor vor fi daţi afară, dar că încă nu se ştie cine este responsabil şi cine nu.

"Ştiu că trebuie ca întâi de toate noi să ne respectăm obligaţiile, şi anume ca toţi oamenii să-şi primească salariile la timp. Pe urmă, putem discuta şi despre altceva. Nu ştiu, acum, să vă zic cine va pleca acasă în urma întârzierii plăţilor salariilor, însă sigur vor fi oameni care vor pleca. Ceea ce s-a întâmplat astăzi este unul din multele lucruri care se poate întâmpla în aceste companii dacă nu punem piciorul în prag", a explicat ministrul Transporturilor.

"Salariile au o întârziere de o singură zi. În toată viaţa mea am fost riguros, când eu nu greşesc mă bat cu toţi cei care nu sunt de acord cu mine. Atâta timp cât am întârziat cu salariile nu am drept să cer socoteală angajaţiilor care au pornit această grevă", a continuat Fenechiu.

Ministrul Transporturilor a precizat că, în mod normal, el nu are dreptul să se implice în activitatea managerială a companiilor de stat, dar va lua măsuri în acest sens, menţionând că va vorbi cu premierul Victor Ponta ca printr-un act guvernamental să poată să controleze toate plăţile.

"De ce au întârziat salariile? Este o chestiune procedural complex, dincolo de toate, fără să evit a veni în faţa dumneavoastră să vă dau explicaţii. Normal, ministrul nici nu are dreptul să se implice în activitatea managerial a companiilor, mai ales a celor private. De aceea, mă voi implica, măcar verbal. Asta nu înseamnă că nu analizez ca printr-un act guvernamental să pot să controlez toate plăţile acestor companii, pentru a evita în viitor să nu se mai plătească salariile, iar pentru asta voi vorbi şi cu primul ministru", a mai spus Relu Fenechiu, în cadrul conferinţei de presă.

Potrivit ministrului Transporturilor, angajaţii CFR îşi primesc banii în două tranşe, avans şi lichidare. Aceştia trebuia să-şi primească lichidarea pe decembrie pe 14 sau 15 ianuarie. Fenechiu a mai spus că plata salariilor CFR însumează 49 de milioane de lei şi că banii pentru plata salariilor există.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite