STENOGRAME Cristian Adomniţei, şeful CJ Iaşi, cercetat sub control judiciar. Cum intimida echipa de audit: „Ar trebui să gândiţi că poate nu-i calea cea bună“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA Iaşi au cerut astăzi, 8 mai, arestarea preventivă a lui Cristian Adomniţei, şeful CJ Iaşi şi a altor trei persoane implicate într-un dosar de fraudă cu fonduri publice.

UPDATE 9 mai, ORA 00.03 Ex-ministru al Educaţiei (în perioada aprilie 2007 - octombrie 2008), Cristian Adomniţei, şeful Consiliului Judeţean şi al PNL Iaşi, a fost lăsat în libertate şi va fi cercetat sub control judiciar, ca urmare a deciziei magistraţilor Tribunalului Iaşi.

Procurorii anticorupţie din Iaşi l-au reţinut pe Cristian Adomniţei joi, 7 mai 2015, alături de alte trei persoane, într-un dosar privind fraudarea fondurilor CJ şi au cerut în faţa instanţei arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a lui Adomniţei şi a celorlalţi inculpaţi. 

Decizia judecătorilor Tribunalului Iaşi, prin care au respins ristian Adomniţei este acuzat de procurori de favorizarea infractorului şi de fals intelectual. Vineri, 8 mai, preşedintele CJ a fost prezentat în faţa judecătorilor Tribunalului Iaşi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, alături de celelalte persoane cercetate în dosar. Teodora Jingă, şefa Direcţiei de Proiecte Europene din cadrul CJ Iaşi, pentru care procurorii anticorupţie au cerut aceeaşi măsură de arestare preventivă, va fi cercetată tot în stare de libertate, sub control judiciar.

Cea de-a treia angajată a Consiliului Judeţean Iaşi, Carmen Irimescu, şefa Proiecte şi Parteneriate în cadrul Direcţiei de Proiecte şi Dezvoltare Durabilă, reţinută, joi, de DNA, va fi cercetată în libertate, sub control judiciar.

Dosarul construit în jurul preşedintelui Consiliului Judeţean face referire la un contract încheiat în 2013 cu o firmă ce aparţine finei primarului de Iaşi, Gheorghe Nichita (PSD), Letiţia Popa, care ar fi dus la prejudicierea cu 340.000 de lei a bugetului CJ. Letiţia Popa, reţinută şi ea joi, pentru 24 de ore, a primit din partea magistraţilor Tribunalului Iaşi măsura cercetării în stare de libertate, sub control judiciar. propunerea procurorilor şi cercetarea celor patru inculpaţi din dosar în stare de libertate, sub control judiciar, nu este definitivă şi poate fi atacată prin contestaţie de către DNA, în maximum 48 de ore de la pronunţarea instanţei.

Imediat după decizia magistraţilor, Cristian Adomniţei s-a rezumat la a spune: ”A fost o zi grea!”. În schimb, avocatul Iulian Gafon, apărătorul Teodorei Jinga şi al lui Carmen Irimescu, cele două angajate ale CJ cercetate în acelaşi dosar, a catalogat soluţia judecătorilor ca fiind una justă, precizând că ambele cliente ale sale nu au dat declaraţii în faţa instanţei. Adomniţei, în schimb, a dat declaraţii în faţa judecătorului, susţinându-şi nevinovăţia. În cazul său, avocaţii au solicitat instanţei să nu se dispună nicio măsuă.

Afaceri la Consiliul Judeţean cu firma finei primarului PSD Gheorghe Nichita

Cristian Adomniţei este acuzat de procurori de favorizarea infractorului şi de fals intelectual. Vineri, 8 mai, preşedintele CJ a fost prezentat în faţa judecătorilor Tribunalului Iaşi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, alături de celelalte persoane cercetate în dosar. Teodora Jingă, şefa Direcţiei de Proiecte Europene din cadrul CJ Iaşi, pentru care procurorii anticorupţie au cerut aceeaşi măsură de arestare preventivă, va fi cercetată tot în stare de libertate, sub control judiciar.

Cea de-a treia angajată a Consiliului Judeţean Iaşi, Carmen Irimescu, şefa Proiecte şi Parteneriate în cadrul Direcţiei de Proiecte şi Dezvoltare Durabilă, reţinută, joi, de DNA, va fi cercetată în libertate, sub control judiciar.

Dosarul construit în jurul preşedintelui Consiliului Judeţean face referire la un contract încheiat în 2013 cu o firmă ce aparţine finei primarului de Iaşi, Gheorghe Nichita (PSD), Letiţia Popa, care ar fi dus la prejudicierea cu 340.000 de lei a bugetului CJ. Letiţia Popa, reţinută şi ea joi, pentru 24 de ore, a primit din partea magistraţilor Tribunalului Iaşi măsura cercetării în stare de libertate, sub control judiciar. 

Ce conţine dosarul lui Cristian Adfomniţei de la DNA Iaşi

Procurorii DNA îl acuză pe preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi că a încercat să ascundă, prin producerea de documente false şi tergiversarea verificărilor echipei de audit intern, derularea defectuoasă a unui contract în valoare de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a judeţului.

Firma care a câştigat contractul, Laser Co SRL, şi-a îndeplinit defectuos şi cu întârziere obligaţiile şi a falsificat mai multe documente pentru a-i induce în eroare pe oficialii CJ Iaşi.

Procurorii DNA Iaşi au realizat mai multe înregistrări ambientale surprinse, în special, la întâlnirile între Adomniţei şi echipa formată din trei auditori şi condusă de Fănel Constantinescu.

"Planul infracţional a fost unul cat se poate de ingenios si a fost executat cu subtilitate si diplomaţie de către cei patru inculpaţi, care dovedesc astfel îndrăzneală si specializare infracţionala, perseverenţă si inventivitate in urmărirea si realizarea scopului ilicit. Astfel, este cat se poate de grav faptul ca preşedintele Consiliului Judetean, favorizându-i pe cei care au comis frauda, i-a intimidat, i-a umilit pe cei care incercau sa o demonstreze si il rugau, in repetate rânduri, sa-i lase sa-si faca datoria si sa sesizeze organele de urmărire penala si a falsificat acte pentru ascunderea fraudei, menite sa arunce in derizoriu orice viitor demers investigativ", spun procurorii în referatul de arestare preventivă.

Cristian Adomniţei: Ok. Acuma eu mă sperii, când văd aicea... 277… prejudiciu….

CĂTĂRĂU ION: Deci 277 reprezintă aceste producţii din materialele de promovare, care, cu siguranţă - cu cea mai mare siguranţă, o parte dintre ele, nu ştiu cât au fost folosite la activităţile de promovare la rându' lor. Dar nu avem documente... Posibil să fie ce trebuie, nu este terminat…. Nu e un document finalizat. Şi noi o să ne apucăm acum de recuperat prejudiciul.

Cristian Adomniţei: Nu, că nu rămâne aşa! El dacă pleacă aşa…. Lumea despre asta vorbeşte.

CĂTĂRĂU ION: Da' n-are unde pleca!

Cristian Adomniţei: Nu m-aţi înţeles! Deci eu vă... nu înţelegeţi ceva... Eu v-am mai zis o dată - eu fac ce spuneţi voi, mă!”

Ce spune DNA despre aceste discuţii

In acest mod, arată DNA, presedintele le-a adus la cunostinta faptul ca ”el face ce spun ei”, in sensul ca nu putea trece peste aceste concluzii, astfel incat actul intocmit de ei trebuia sa fie modificat, neputand ramane in acel mod, excluzand sa-i fie prezentat astfel actul, intrucat nu putea sa contrazica constatarile si concluziile auditorilor. Intreaga discuţie, privita prin prisma situatiei reale a executarii contractului si inscrisurilor plasmuite de cei trei, in urma intalnirii private din incinta restaurantului Oedosushi, din seara zilei de 6 martie 2015, arata cat se poate de clar atitudinea teatrală a presedintelui, care nu urmarea decat schimbarea constatarilor si a concluziilor FCRI-ului si amanarea finalizarii raportului de audit, ale carui concluzii le dorea favorabile celor care comisesera frauda, pentru a nu fi trasi la raspundere penala.

Astfel, acesta s-a prefacut ca nu cunoaste situaţia executarii contractului, a simulat interesul ca lucrurile sa fie lamurite, manifestandu-şi falsa susţinere faţă de auditori, punandu-le insa in vedere sa mai caute documente justificative si sa amane finalizarea auditului dupa data de 5 iulie 2015, motivand ca angajatele Directiei Proiecte si Dezvoltare Durabilă trebuie sa lucreze pentru realizarea altor proiecte.

Cristian Adomniţei: La ora asta, când vorbim noi - ce nu este lămurit şi trebuieşte lămurit?

CĂTĂRĂU ION: Ce s-a întâmplat cu aceste obiecte, din momentul în care le-au primit la magazia dumnealor, care, magazie nu-i o magazie oficială a Consiliului Judeţean ... Şi pe urmă când am făcut noi inventar.

Cristian Adomniţei:  Deci nu mai bine, înainte de a scrie lucrurile astea, pui întrebarea asta directă şi aştepţi să îţi dea şi răspunsu'?!

CĂTĂRĂU ION: I-am spus, da' n-a vrut să... Au refuzat să discute cu noi!

Cristian Adomniţei:  Am înţeles. Da' pe mine mă sperie când văd...! Pe bune! Şi sunt convins... că doar n-a plecat nimeni cu.. bunurile alea, aşa!

CĂTĂRĂU ION: Uitaţi-vă dumneavoastră la data acestui document - la data acestui FCRI ….cât am aşteptat noi până a vă raporta dumneavoastră...

Cristian Adomniţei:  Din 20.03. Dar eu n-am primit……”

Potrivit DNA, se poate observa cu claritate atitudinea mincinoasa a presedintelui, care s-a prefacut ca nu stie ”ce este lamurit si ce trebuie lamurit”, ca este ”convins ca nu a plecat nimeni cu bunurile” si ca el nu ar fi primit FCRI-ul pe care il avea de 10 zile.

Cristian Adomniţei: Măi, dar nu. Staţi un pic aşa! Nu. Staţi ca să mă lămuresc eu , că una-i una, alta-i alta. Sentimentul vostru este că n-au fost făcute către SALZIS, că s-a recepţionat?

CĂTĂRĂU ION: Avem şi această ipoteză...

Cristian Adomniţei:  Păi, da' hai să vedem despre ce vorbiţi. Pentru că dacă voi simţiţi... Dacă discuţia are loc doar că nu s-au împărţit... Nu prietene! Nu ia nimeni acasă 20 de albume că n-are ce face cu ele! Sentimentu' care se poate vedea este că n-au fost făcute de către SALZIS şi, după aceea, se schimbă discuţia. Dar asta - spuneţi-mi ce gândiţi! Că atunci ….dacă voi o să spuneţi că vi-i foame, că asta credeţi, atunci eu mă gândesc la mâncare. Dacă voi vreţi pantofi, de fapt, eu nu mă gândesc la pantofi - că voi îmi spuneţi că vi-i foame! Ori îmi spuneţi ce gândiţi şi ce vreţi...Şi eu sunt... V-am spus din start – pentru că…. rău e uşor să faci!

CALANCE DUMITRU: Da. Şi noi ne-am gândit la lucrul ăsta. Noi am vrut să lămurim aici lucrurile.

Cristian Adomniţei:  Deci pentru mine lucrurile sunt foarte clare! Că eu merg pe mâna voastră, nu merg pe mâna lor! Că ele n-au cum să... verifice că au un auditor. Se bănuieşte că voi ştiţi mai multă carte decât ele! Deci de asta se prezumă, de la asta pleacă discuţia. ”

(...)

Cristian Adomniţei: Una peste alta, pe mine mă interesează dacă toate materialele au fost livrate. Asta este temerea mea.

CĂTĂRĂU ION: Toate materialele... în momentu' acesta vă putem spune că nu au fost livrate. Au fost luate numai 11 poziţii de 121.000 de lei.”

(...)

Cristian Adomniţei: Subliminale?Deci treaba-i clară pentru mine…. Obiectivu' meu este în primul rând să ştiu dacă... nu au intrat toate….

CĂTĂRĂU ION: Subliminale... Şi să mai lămurim aspectul celălalt, cu acele albume...

Cristian Adomniţei:  Dacă este adevărat….cu acele albume….

CONSTANTINESCU FĂNEL: Păi, nu, albumele să le facă, domnu' preşedinte! Că trebuie să le facă!

Cristian Adomniţei:  Normal că tre' să le facă! Despre ce vorbim?! Da' trebuie albumu' cu aeroportul făcut, nu cu ...!”

Procurorii arată că albumul nu putea fi ”facut cu aeroportul”, intrucat albumul fusese predat in ziua de 19 decembrie 2013, iar aeroportul fusese finalizat in luna august 2014 si inaugurat in ziua de 21 august 2014. Ulterior, numitele Jinga Teodora si Irimescu Carmen Ingrid au fost chemate in biroul in care avea loc discuţia, presedintele continuand sa simuleze o atitudine impartială, chiar reproşându-le acestora gravitatea situatiei:

Cristian Adomniţei: ….Deci ei zic aşa - din astea cu 16 s-au dat 11, că atâta e pe semnătură. Eu vă prezint 'big-picture'. Voi acuma îmi spuneţi - dacă e ceva - între timp... Dacă nu, tre' să mai completaţi cu documente. Că în lipsa unor documente... În lipsa şi a altor documente...se constată un prejudiciu de 2.770.000.000. Materiale care nu se... nu le-au putut găsi. Deci asta este! Au găsit - ce au găsit ei - de la 330 la 270 au găsit. Şi restu' – asta care cu 16 poziţii, care cuprinde 330 de milioane….330.000 de lei - avea 16 poziţii, dar de predat s-au predat 11 poziţii. Nu, domnu'...?

CĂTĂRĂU ION: Da, da. Corect! Numai că aicea... Aici, în acest cadru... prejudiciul…. Cele cinci poziţii lipsă reprezintă 213.000 lei.

Cristian Adomniţei: Normal, că aşa se ajunge…

CĂTĂRĂU ION: Deci ăsta e 213.000 lei. 277 reprezintă ceea ce n-am găsit în depozit.

Cristian Adomniţei: Totalu'. Da' încă o dată zic - să fim atenţi la ce scriem şi cum scriem. Dacă n-am găsit în depozit, nu înseamnă că le-a luat cineva. Le-o furat sau nu ..…..Deci de asta spun - când scriem mare şi cu rost - prejudicierea patrimoniului public cu 277, asta înseamnă!

CONSTANTINESCU FĂNEL: Mata ai scris, nea IOANE!

Cristian Adomniţei: Nu înseamnă altceva, decât asta!

CĂTĂRĂU ION: Şi în momentu' acesta aceasta susţin! Pentru că aşa am documente. Dacă vor prezenta dumnealor sau altcineva justificări...

Cristian Adomniţei: Pe mine, primul şi primul lucru care mă interesează este…. că nu înţeleg…. deci ei au verificat intrările în magazie.

CĂTĂRĂU ION: În final asta a fost.

Cristian Adomniţei: Care nu justifică că s-a livrat întregul contract, nu?

CĂTĂRĂU ION: Da.

Cristian Adomniţei: Asta e ideea. Păi în primu' şi în primu' rând, înainte de a da vreun răspuns, vreau să văd că s-a recepţionat toată marfa comandată. De aici plecăm. Cum s-a cheltuit ea după….. Că s-a împărţit la TEL AVIV, la VIENA... Asta e altă discuţie. E următoarea discuţie...! Dar prima discuţie este să vedem că în hârtii, cel puţin - dar sunt convins că şi în fapt! Mă, dacă erau nişte lingouri de aur, sunt convins că aveai ce face cu ele! Dar nişte albume?! Alea nu le poţi justifica în... bazar… Adică nu mă gândesc că cineva le-a furat să le vândă!

CONSTANTINESCU FĂNEL: Nu, da' n-a spus nimeni că le-a furat, domnu' preşedinte!

Cristian Adomniţei: Când scrie aicea 'Prejudiciu', nu mai contează că le-a furat, că le-a...

CONSTANTINESCU FĂNEL: Nu, da' nu-s furate! Că nu-s justificate e altă chestiune!

Cristian Adomniţei: Deci eu nu semnez aşa acest FCRI! Principala problemă - te rog să răspunzi la întrebarea mea! Nu la altă temă sau la altă întrebare!

JINGA CRISTINA TEODORA: Am un dosar complet cu documente... eu nu le-am dat la... pentru că…..

Cristian Adomniţei: TEODORA, ai răbdare oleacă! Eşti investigată! Nu este de plătit , bun…..îi spui….

CONSTANTINESCU FĂNEL: Spuneţi!

JINGA CRISTINA TEODORA: Eu nu am fost notificată că acest…..

Cristian Adomniţei: TEODORA, ai răbdare!

CONSTANTINESCU FĂNEL: O să fiţi şi notificată!

Cristian Adomniţei: Deocamdată... tu ştii cum e? …neinteligibil….

CONSTANTINESCU FĂNEL: Nu-i nici o problemă! Da' asta nu-i o problemă!

Cristian Adomniţei: Asta-i ultima grijă că n-ai fost notificată. Deci ceea ce... direcţia în care vor merge lucrurile este următoarea - în primul rând să ne asigurăm că LASER CO a livrat tot ce...S-a plătit LASER CO tot? De plătit s-a plătit. Păi dacă s-a plătit tot, să văd că a intrat tot…. magazia trebuia să se fi încărcat...la dracu…. cu toate poziţiile alea! Aia e prima întrebare. Asta spune omu'. Nu s-au încărcat? Prejudiciu!

CALANCE DUMITRU: Corect.

Cristian Adomniţei: Băi, nasol! Prejudiciu' te urmăreşte - ia casa, ia maşina, ia căţelu', ia ce are de luat! Adică nu există... Asta-i chestie de… cum să spun - asta e o chestie minimală! Că trebuia... După aia sunt ieşirile! S-au dus la mama dracului! Hârtiile ei încă nu le-au văzut! Ei, în lipsa hârtiilor - că n-au avut acces - cum spui tu - au constatat că nu ştiu ce... Acum, să fiu sincer: Voi aţi avut audit la magazie sau la Achiziţii? Şi atuncea aţi găsit minusu' la... (n.n. - hartiile la care face referire presedintele, inclusiv actul ce atesta, fictiv, restituirea albumelor, semnat de catre acesta, urmau a fi prezentate de catre Jinga Teodora, in ziua de 01 aprilie 2015, auditorilor)

CĂTĂRĂU ION: Nu, oriunde a fost un efect a mers auditul…. da' treaba să fie foarte clară! Oriunde, în birou' dumneavoastră nu puteam intra. În rest, puteam intra oriunde! Vrem să fie foarte clar!

Cristian Adomniţei: Da' vă spun eu - puteţi intra în birou' meu!

CĂTĂRĂU ION: În faţa legii nu păţesc nimic! Dacă nu intram, puteam fi acuzat de neglijenţă. Nu e asta o problemă! Nu suntem ca americanii, că dacă n-am autorizaţie...

Cristian Adomniţei: Nu, nu sunteţi.. Ziceţi, fetelor, acuma, ce...? Dar acuma înţelegeţi unde se duce discuţia! Discuţia se duce... şi acolo vreau şi eu să ştiu - dacă s-au plătit trei miliarde şi nu ştiu cât...tre' să fiu convins că tot ce s-a plătit s-a primit!

JINGA CRISTINA TEODORA: Tot ce s-a plătit s-a primit. Avem un dosar complet.

Cristian Adomniţei: Unde scrie?

JINGA CRISTINA TEODORA: Deci ideea este următoare - când au venit cei trei colegi la noi...

Cristian Adomniţei: Toţi trei.

CONSTANTINESCU FĂNEL: Adică noi trei.

JINGA CRISTINA TEODORA: Eu am avut buna credinţă. I-am primit. Deja, când am văzut că, deja depăşesc orice atribuţii... M-am documentat. Am citit şi eu legile... privind auditul. Şi am constatat.

CONSTANTINESCU FĂNEL: Mai ziceţi o dată? Că n-am înţeles. Da' mă rog... Spuneţi!

JINGA CRISTINA TEODORA: Că n-aţi respectat întrebările. Deci trebuia să ne notificaţi, ca şi structură... atrasă că dumneavoastră sunteţi în audit la Achiziţii. Trebuia să notificaţi că suntem structura atrasă în auditul dumneavoastră. Şi vă prezentam toate documentele. Numai că nu aţi procedat aşa!

CONSTANTINESCU FĂNEL: Şi fără asta n-aţi putut să le prezentaţi, doamna...?

Cristian Adomniţei: Dom'le, na! S-au speriat de voi. Aşa!....

(...)

CĂTĂRĂU ION: Îmi dă documentele azi sau mâine dimineaţă, când...

Cristian Adomniţei: Exact! Şi mai vorbim mâine.

CĂTĂRĂU ION: La sfârşitul zilei noi le-am analizat. Şi constatăm.

Cristian Adomniţei: Bineînţeles. Aşa facem! Şi reluăm discuţia de la punctu' ăsta.

CONSTANTINESCU FĂNEL: Şi la documente puneţi şi sesizările care le-aţi făcut, că vreau să le văd şi eu! Asta aşa, ca paranteză.

CĂTĂRĂU ION: …neinteligibil….că documentul care…..neinteligibil…

Cristian Adomniţei: Am înţeles. Îi dau drumu' mâine! N-ai unde să spui altceva. Da' vreau eu să mă lămuresc - voi să-mi spuneţi - care e treaba cu intrările....

CĂTĂRĂU ION: Păi scrieţi pe el

Cristian Adomniţei: Băi, nu pot să semnez. Că eu mă sperii de asta….

CĂTĂRĂU ION: Păi adăugaţi la avizare….

Cristian Adomniţei: Ce să adaug? Fac ce am făcut şi pentru voi!Şi v-am zis….

CĂTĂRĂU ION: Puneţi o rezoluţie!

IRIMESCU CARMEN INGRID: Domnu' preşedinte ne-a dat verbal...

Cristian Adomniţei: Verbal vă duceţi şi lămuriţi-vă cu documentele!

CĂTĂRĂU ION: Mulţumesc că mi-aţi tradus. Eu am înţeles cam ce... Şi eu îi spun că la următoarele documente nu poate da dispoziţie verbală. Trebuie să pună rezoluţie pe document.

Cristian Adomniţei: Da, domnule! Deocamdată dau tot ce îţi trebuie ţie. Dar ca să mă lămuresc eu, în primul rând, care este adevăru', în toată afacerea asta! Şi, după ce mă lămuresc, să fiţi convinşi că poate se rezolvă multe! Dar, deocamdată... vreau să ştiu care e adevăru'.

CONSTANTINESCU FĂNEL: Domnu' preşedinte, la documentele alea justificative, să pună şi sesizările alea - că vreau să le văd şi eu...

Cristian Adomniţei: Care sesizări?

CONSTANTINESCU FĂNEL: A lu' doamna... Plângeri, ce erau! Păi nu m-aţi judecat pentru reclamaţiile lor, domnu' preşedinte?!...

Cristian Adomniţei: Nu v-am judecat încă… pentru nimic!

CONSTANTINESCU FĂNEL: A! Nu m-aţi judecat?! Cum? M-aţi judecat, domnu' preşedinte!

Cristian Adomniţei: Da' ce v-a chemat cineva la vreun...?

CONSTANTINESCU FĂNEL: Nu, da' vreau să le văd din curiozitate, aşa... Să le pun în ramă. Aţi spus că aţi făcut plângere împotriva mea, nu?

Cristian Adomniţei: Plângerea ei e plângerea ei! Ce... ?

CONSTANTINESCU FĂNEL: Eu?!! Ştiu foarte bine ce am făcut!

IRIMESCU CARMEN INGRID: Foarte bine!

Cristian Adomniţei: Hai. Gata! Mergeţi şi lămuriţi lucrurile astea azi, cel târziu mâine! Când vă chem mâine, începând de la...

CONSTANTINESCU FĂNEL: Nu ştiu. Discutaţi cu auditorii! Eu sunt supervizor.

Cristian Adomniţei: Şi le duci şi ceai şi cafea şi te asiguri că...

CONSTANTINESCU FĂNEL: Da' este! Domnu' preşedinte, a fost dintotdeauna! Din punctu' meu de vedere...

Cristian Adomniţei: Deci discuţia este de colegialitate şi elegantă. Că suntem şi bărbaţi şi femei... Oameni normali cu tot ce vă trebuie, la... mansarda fiecăruia, da? Deci nu sare nimeni calu',... nu daţi hârtiile. Pentru că aici nu trebuie să fie aşa. Nu poate să rămână aşa! Dacă se creează această idee, foarte rău! Eu lupt cu geneza, nu cu cauza! Nu cu efectu'! Da'...?

CONSTANTINESCU FĂNEL: Am înţeles domnu' preşedinte. Am înţeles!

Cristian Adomniţei: Nu se poate ca după o activitate de 30 de ani... să aibă prejudiciu de două milioane şapte sute! Eşti nebun?! Adică... n-ajungem la nimica! Deci evident, undeva... părerea mea... pe acest parcurs - o eroare de sistem... Nu se poate ca pentru trei miliarde cinci sute plătiţi tu să nu fi primit materiale de două milioane şapte sute! Sunteţi nebuni la cap?! Nu există aşa ceva! Deci evident că undeva... Ei au spus „Bă, noi am luat din ce... ceeea ce am văzut” Ok! Poate mai sunt şi alte hârtii pe care nu le-au văzut! Trebuie să le vadă şi pe alea înainte de a spune că e un prejudiciu de două milioane şapte sute! Înţelegi? Asta este schema. Şi, după ce ne lămurim şi mai bine unii cu ceilalţi, putem să purtăm o discuţie şi mai aproape de...

CALANCE DUMITRU: Corect! Despre asta este vorba! Trebuie să vedem până la ce sumă primim documente justificative din partea dumnealor. Atât!

Cristian Adomniţei: Păi, până la trei miliarde cinci sute! Cum adică până la ce sumă?! Ce discuţie îi asta?

CALANCE DUMITRU: S-a înţeles!

CONSTANTINESCU FĂNEL: Poftiţi!”

Înregistrări din ziua de 17 martie 2015:

Cristian Adomniţei: ”……Şi încerc să vă zic tuturor:  domnu’ Fănel a ales o cale, pe care, ce să zic, îi urez sănătate, că succes.... O cale, nu ştiu ce vrea să demonstreze prin calea aia.. Nu ştiu dacă în timpul controalelor dumnealui sau colegilor, dar mai ales ale dumnealui - colegii lui sunt un pic mai... încearcă să se abţină – respectă cu totul legea pe care dumnealui trebuie s-o respecte, legea de funcţionare pe audit. Succes, n-am ce să-i spun. Dar (nn: neinteligibil) vă rog următorul lucru: toate cele care aţi fost controlate, sunteţi sau veţi fi, cum e cazul lui... (nn: neinteligibil) Citiţi şi voi legea pe care controlează domnu’ Constantinescu, că eu n-am cum să.. . eu nu pot lucra cu şapte ani de acasă, e prea târziu... Aşa încât dacă vă simţiţi acostaţi, înghesuiţi, vă invit la preşedinte sau la vicepreşedinte. E opţiunea lui dl. Constantinescu….”
…………………………………………………………………………
”….Şi deja, repet şi credeţi-mă, am trei plângeri. Mă străduiesc să caut încă drumul corect, dar ...Colegii dvs îi apreciez că sunt mai... culmea, că sunt cam de aceeaşi vârstă, aţi trecut prin viaţă şi asta vă face puternici, că ştiţi cum... Nu au mers pe drumul ăla, cu dvs. Poate nici nu-i bine să meargă cu dvs, părerea mea. I-am invitat şi pe ei astăzi aici, ca să aud exact ce zic….”

Fănel Constantinescu : ”Domnu’ preşedinte, eu vreau să vă spun aşa, că pe  calea care am ales-o, eu consider că este o cale foarte bună şi foarte sănătoasă, domnu’ preşedinte. Şi să ştiţi că am s-o urmez, indiferent ce se întâmplă mai departe”.

Cristian Adomniţei: ” …domnu’ comandant, cât sunt eu preşedinte şi am să mai fiu, tot şef  la audit rămâne, vă garantez eu, ca să nu pară că-i altfel. .Ar trebui să vă gândiţi că poate nu-i calea cea mai bună, asta încerc să spun”….. ” ….Sper să se lămurească şi el... Când se va lămuri, sper, cât mai repede şi în timp util pentru toţi, să revenim la atmosfera frumoasă care era. Că nu poţi să stai aşa, în consiliu...”
Vă spun de pe acuma, încă o dată vă spun, dacă-i nevoie: pentru mine, cuvântul vostru-i lege! Ce spuneţi voi că e făcut, de mers la Parchet, de...”
 

Înregistrare din 27.03.2015:
IRIMESCU CARMEN INGRID: Alo?
ADOMNITEI CRISTIAN MIHAI: D-na director...
IRIMESCU CARMEN INGRID: Da.
ADOMNITEI CRISTIAN MIHAI: Dar nu ajung pe la consiliu nu ştiu de ce vrei să te vezi cu mine.
IRIMESCU CARMEN INGRID: A...
ADOMNITEI CRISTIAN MIHAI: Arde până marţi?
IRIMESCU CARMEN INGRID: Aoleu! Până marţi? Deci eu voiam să vă spun că am primit o notificare că tocmai declanşează auditul o misiune de audit la serviciul meu. De unde, brusc şi instantaneu, nu ştiu. Probabil ca răzbunare că le-am răspuns în mai multe privinţe. Auditul o să dureze cam o lună, deci este un volum de muncă...
ADOMNITEI CRISTIAN MIHAI: O să vedem, bine. Hai, că o să lămurim. Am priceput.
IRIMESCU CARMEN INGRID: Da? Ok.
ADOMNITEI CRISTIAN MIHAI: Deocamdată voi aveţi de livrat şi proiectul ăla. Şi după proiectul ăla să vă auditeze cât vrea el. Hai, mai povestim, am înţeles. Bine.
IRIMESCU CARMEN INGRID: Bine, mulţumesc, la revedere!”

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite