Referendum pentru grevă generală în învăţământ. Peste 8.000 de dascăli din judeţul Iaşi îşi vor exprima opţiunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele didactice din judeţul Iaşi au primit de ieri chestionare în care trebuie să bifeze, până vineri, 29 noiembrie, dacă vor sau nu să intre în grevă generală.

Şefii sindicatelor din învăţământ au decis să consulte cadrele didactice dacă sunt sau nu de acord cu un protest de amploare. Fiecare dintre cei peste 8.000 de dascăli din judeţul Iaşi au primit deja chestionare pe care vor trebui să le completeze până vineri, 29 noiembrie.

"Sunteţi sau nu de acord cu declanşarea grevei generale?" este întrebarea la care trebuie să răspundă. În baza răspunsurilor primite, şefii sindicatelor vor decide dacă vor bloca total activitatea în învăţământ în cursul lunii decembrie.

„Aşteptăm ca, până vineri, să primim răspunsurile. Acestea vor fi centralizate la Bucureşti şi, în funcţie de ceea ce vor hotărî şi celelalte judeţe, evident că decizia nu va putea fi decât una singură, fie se va intra în grevă generală fie, în funcţie de această opţiune, există şi posibilitatea de a nu se intra în grevă generală,” a spus Laviniu Lăcustă, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Invăţământul Preuniversitar, pentru Digi24Iaşi.

Pentru a putea intra în grevă generală, trebuie ca minim 60% dintre răspunsurile primite să fie pozitive.

Profesorii cer alocarea a minim 6% din PIB pentru învăţământ, creşterea salariilor şi condiţii civilizate de predare.

Mai puteţi citi:

Mii de studenţi au protestat în toată ţara: „Vrem cămine, nu ruine”. În Capitală, traficul rutier a fost deblocat

Aproape 10.000 de profesori au protestat miercuri în Capitală. Discuţii fără rezultate la Guvern

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite