Grevă de avertisment în sănătate. Peste 2500 de angajaţi din Dolj au luat parte la acţiunea de protest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timp de două ore angajaţii din dimeniul sanitar au fost în grevă de avertisment
Timp de două ore angajaţii din dimeniul sanitar au fost în grevă de avertisment

Angajaţii din sistemul sanitar au intrat  în grevă de avertisment  timp de două ore, între 08:00 şi 10:00. În Dolj, peste 2.500 de angajaţi din spitale au luat parte la această acţiune de protest.

Angajaţii din sistemul sanitar au cerut Ministrului Sănătăţii acordarea a 6% din PIB şi creşterea salariilor pentru medicii rezidenţi. „Negocierile au eşuat, iar din această cauză timp de două ore am intrat în grevă de avertisment. Noi pretestăm practic pentru a nu intra spitalele în sistemul privat, pentru că fiecare dintre noi avem părinţi, persoane cu venituri modeste, care nu îşi pot permite să se adreseze unui spital privat. Deficitul de personal este atât de mare nu doar la noi, ci şi în restul ţării, iar acesta este un alt motiv pentru a face grevă. Toate posturile sunt blocate în momentul de faţă”, a spus un medic. 

În Dolj, peste 2.500 de angajaţi din spitale au luat parte la această acţiune de protest. „Este foarte dificil să ai bolnavul internat şi să nu găseşti medicamente să îl tratezi, să îl trimiţi să cumpere medicamente, cu banii aceia puţini pe care îi are toată populaţia României în buzunar la ora actuală sau să nu găseşti materiale sanitare cu care să le acorzi serviciile. Aceste probleme ale sistemului se răsfrâng asupra noastră, pentru că toată lumea zice: de vină sunt cei din sistemul sanitar, ori de vină nu suntem noi. De vină sunt cei care finanţează permanent sistemul”, a spus Ileana Ionescu, preşedintele Sanitas Dolj.

Protestatarii au cerut demisia Ministrului Sănătăţii. Angajaţii din domeniul sanitar au declarat că  vor renunţa la proteste decât atunci când revendicările lor vor fi rezolvate.  

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite