VIDEO Reprezentantul Guvernului în Vrancea, atac la ministrul Sănătăţii: „Reforma din sănătate e o struţo-cămilă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Subprefectul Misăilă a fost critic cu ministrul Sănătăţii
Subprefectul Misăilă a fost critic cu ministrul Sănătăţii

Subprefectul Cristi Misăilă a criticat politica Ministerului Sănătăţii în cadrul unei întâlniri organizate astăzi de sindicaliştii de la Sanitas, pe timpul grevei de avertisment din sănătate.

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu este contestat cei care sunt puţi să aplice politicile guvernamentale în teritoriu.

Astăzi, în cadrul unei întâlniri a sindicaliştilor de la Sanitas Vrancea, desfăşurată în intervalul orar 8.00-10.00, pe timpul grevei de avertisment din domeniul sanitar, întâlnire la care au fost invitaţi atât reprezentanţii prefecturii Vrancea, cât şi şefii Direcţiei de Sănătate Publică şi Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, subprefectul Cristi Misăilă a fost mai vocal decât reprezentanţii sindicaliştilor împotriva politicii sanitare duse de ministrul Sănătăţii.

Subprefectul pus de PSD în conducerea Prefecturii Vrancea, Cristi Misăilă a spus că reformele din sănătate sunt un fel de „struţo-cămilă” şi că multe din viziunile ministrului liberal Eugen Nicolăescu nu sunt corecte.

„Nu sunt de acord cu introducerea paturilor private în spital. Nu s-a discutat despre pachetul minim de bază, care prin reforma din domeniul sănătăţii se vrea a fi introdus. De pachetul minim de bază trebuie să beneficieze toţi pacienţii, indiferent de faptul că sunt sau nu sunt asiguraţi, de faptul că au plătit sau nu în cursul vieţii asigurări sociale de sănătate. Totodată, acel pachet minim de bază reprezintă un pachet minim, un pachet care este la o anumită valoare. Nu poate să-mi spună mie nici domnul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, nici domnul ministru că din 5,5% aplicat la salariul de 800 de lei sau de 4000 de lei se finanţează acelaşi pachet minim de bază pentru fiecare pacient. Ar trebui gândit o formulă de calcul astfel încât pacienţii să poate beneficia de servicii în funcţiile de contribuţiile fiecăruia. Sunt conştient de faptul că judeţul nostru contribuie cu o anumită sumă care nu ajunge la nivelul cheltuielilor pe care le are sistemul sanitar din judeţ, dar cred că se poate realiza un echilibru prin aceste sistem al asigurărilor private de sănătate”, le-a spus Cristi Misăilă celor prezenţi în sală, care nu înţelegeau cum de un om al guvernului era de partea lor.

Misăilă a mai spus că nu vede care este rolul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în contextul în care se introduce pachetul minim de bază şi ANAF, prin direcţiile de finanţe publice, a preluat gestionarea şi încasarea contribuţiilor de sănătate. „Am făcut o analiză economică şi financiară şi am văzut că acele cheltuieli de finanţare şi funcţionare a CJAS ar acoperi jumătate cu cheltuielile de salarii la Spitalul Judeţean Vrancea”, a mai spus Cristi Misăilă. 

Mai puteţi citi:

2000 de halate albe din Vrancea vor grevă generală

Sanitas cere demisia lui Eugen Nicolăescu. Din 28 noiembrie medicii vor asigura doar urgenţele

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite