Halatele albe au protestat “simbolic” la Tîrgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de la Spitalul Judeţean Mureş au fost solidari cu o parte din colegii lor din ţară care au declanşat astăzi grevă de avertisment timp de două ore, dar nu au întrerupt activitatea, a declarat conducerea Spitalului.

Medicii sunt nemultumiţi de condiţiile actuale de muncă şi cer alocarea procentului de 6% din PIB pentru sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează şi în sistemul privat, precum şi o lege a salarizării care să-i avantajeze pe medici, astfel încât sa nu fie nevoiţi să plece din ţară. Mai mult, cadrele medicale cer autorităţilor să consulte Coaliţia Profesioniştilor din Sănătate atunci când iau decizii care privesc sistemul sanitar. 

La Tîrgu-Mureş medicii au fost solidari în gând cu restul greviştilor din ţară

Oficial, sindicaliştii din sistemul sanitar nu s-au declarat în grevă. Deşi astăzi era declarată zi de prostest, la Tîrgu-Mureş liderii au anunţat că angajaţii nu vor întrerupe activitatea, iar pe data de 28 când este anunţată greva generală, cei de la Tîrgu-Mureş nu vor participa, deoarece “nu sunt îndeplinite toate condiţiile legale pentru declanşarea grevei. În aceste condiţii, vom participa la grevă din solidaritate, fără încetarea activităţii, prin purtarea de banderole”, se arată în comunicatul semnat de către Emil Giurconiu, preşedintele Sanitas Mureş. 

citeşte şi:

Zeci de medici şi asistente au participat la greva de avertisment din Cluj

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite