Record după record la Aeroportul Internațional Iași

0
Publicat:

Pe parcursul anului 2023, Aeroportul Internațional Iași a bătut record după record. Cifrele înregistrate arată că aerogara din capitala Moldovei a înregistrat creșteri importante când vine vorba despre numărul de pasageri.

Aeroportul Internațional Iași Sursă aeroport.ro
Aeroportul Internațional Iași Sursă aeroport.ro

Datele oferite de conducerea aeroportului arată că luna octombrie a acestui an a adus creșteri semnificative în comparație cu aceeași perioadă a anilor anteriori.

Aproape 200.000 de pasageri într-o singură lună

Statisticile arată că Aeroporul Internațional Iași a fost tranzitat, în luna octombrie a acestui an, de peste 191.0000 de pasageri.

,,Aproximativ 191 de mii de pasageri au călătorit pe Aeroportul Iași în luna octombrie a acestui an, dublu față de traficul înregistrat în aceeași perioadă a anului 2022 și în creștere cu 60 de procente comparativ cu cel din octombrie 2019. Astfel, Aeroportul Internațional Iași se menține în topul Aeroporturilor regionale din țară, după Cluj-Napoca și înaintea Timișoarei, potrivit datelor oficiale transmise de Asociația Aeroporturilor din România", transmit reprezentanții aerogării din Iași.

Anul 2023 a depășit toate așteptările

Conform conducerii Aeroportului Internațional Iași, cifrele înregistrate depășesc așteptările pentru anul 2023. Astfel, în luna noiembrie a fost atinsă borba de două milioane de pasageri, acesta fiind un record pentru aerogara ieșeană. Această creștere se datorează și numărului mare de pasageri care provin din Republica Moldova și din Ucraina. Totodată, în momentul în care noul terminal va fi deschis, conducerea aerogării se așteaptă la o nouă creștere semnificativă a numărului de pasageri.

,,În perioada ianuarie - octombrie 2023, numărul pasagerilor îmbarcați și debarcați a depășit 1,950,000, pe 10 noiembrie Aeroportul Iași reușind să atingă borna de două milioane de pasageri, un nou record istoric înregistrat într-un an calendaristic. Prognoza de trafic pentru întreg anul 2023 este de 2,4 milioane de pasageri, estimarea inițială fiind de 1,6 milioane. Cu noul terminal, finalizat în proporție de 80 la sută, vom putea procesa, în condiții optime, 3,5 milioane de pasageri pe an, T4 urmând să devină operațional din 2024, odată cu începerea programului de vară", au adăugat reprezentanții Aeroportului Internațional Iași.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite