Problema locurilor de parcare, tot mai acută. Foarte multe maşini sunt ridicate zilnic

0
Publicat:

Zilnic, în municipiul Iaşi, foarte mulţi şoferi se trezesc cu surprize când se întorc la locul în care şi-au parcat maşinile. Acest lucru se întâmplă deoarece poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţa Circulaţiei ridică zilnic foarte multe autoturisme care nu sunt parcate regulamentar.

Ridicare autoturisme SURSĂ Poliţia Locală Iaşi
Ridicare autoturisme SURSĂ Poliţia Locală Iaşi

Chiar dacă mulţi şoferi susţin că acest lucru se întâmplă din cauza lipsei locurilor de parcare, autorităţile afirmă că, de cele mai multe ori, este vorba despre comoditatea oamenilor, care aleg să încurce traficul rutier sau pietonii pentru a parca mai aproape de destinaţie. 

„Zilnic, în Iaşi, ridicăm autoturisme. Nu este o activitate plăcută dar este necesară. În funcţie de distanţa de la locul ridicării maşinii până la sediu, pute ridica chiar şi 15 maşini într-o singură zi. Totodată, depinde şi de cât de dificil sunt de ridicat autoturismele", a precizat pentru Adevărul Liviu Zanfirescu, director general al Poliţiei Locale Iaşi.

Acestea sunt locurile tratate cu prioritate

Zilnic, susţin poliţiştii, se primesc foarte multe sesizări în legătură cu aceste nereguli. Astfel, se încearcă prioritizarea cazurilor mai importante. 

„Este importantă ridicarea vehiculelor care blochează treceri de pietoni, căi de acces publice sau private şi căile de acces către spitale şi şcoli. Totodată, sunt multe situaţii în care se parchează pe trotuare şi cetăţenii ajung să meargă pe partea carosabilă. Ne confruntăm şi cu şoferi care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi sau vehiculelor electrice. Între o oprire şi o staţionare este diferenţă mare. Sunt şoferi care parchează câtre trei zile şi se pot trezi cu maşinile ridicate. Este important să menţinem ordinea şi siguranţa rutieră şi putem face acest lucru cu ajutorul fiecărui şofer. Prin aceste acţiuni încercăm să educăm populaţia. În general, şoferii care păţesc acest lucru o dată, nu mai repetă. Dar mereu apar cazuri noi", adaugă Liviu Zanfirescu.

Şoferii care aleg să parcheze neregulamentar riscă două sau trei puncte penalizare şi amenzi cuprinse între 750 şi 1.500 de lei. Totodată, există şi costuri suplimentare, în valoare de 420 de lei, pentru ridicarea şi transportul autoturismului.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite