Postarea care a aprins discuții interminabile între șoferii din Iași. „Posesor ilegal de permis”

0
Publicat:

Postările de pe rețelele de socializare în care șoferii discută despre regulile de circulație sunt, de cele mai multe ori, interminabile. Un șofer din Iași a povestit o întâmplare din trafic, iar internetul „a explodat”.

Intersecție din Iași. FOTO Marian Dascălu / Ești din Iași
Intersecție din Iași. FOTO Marian Dascălu / Ești din Iași

Întâmplarea povestită de către șoferul ieșean a avut loc într-una dintre cele mai circulate intersecții din oraș, la poalele dealului Copou, într-un sens giratoriu la care se leagă străzi care vin dinspre zona Păcurari, Copou, Independenții, legând zona centrală de ieșirea spre Roman - Bacău, dar și de parcul Copou sau stadionul „Emil Alexandrescu”. 

„Eu, verde în poză, vin dinspre Casa de Cultură, acord prioritate și intru în intersecție, îmi păstrez banda pe care m-am încadrat. Tu, roșu, calci trei benzi, intri pe banda pe care eu păstrez direcția de mers. Înainte să scrie vreun posesor ilegal de permis că se aplică prioritate de dreapta, menționez că aceasta se aplică înainte ca mașinile să intre în intersecție. Odată o mașină intrată, aceasta are prioritate pe banda de circulație și trebuie să se asigure (pierde prioritatea) atunci când își schimbă banda (iese din intersecție)”, scrie Marian Dascălu, pe un grup din Iași. 

Șoferul autoturismului marcat în imagine cu o săgeată verde este contrazis de mai mulți șoferi, care spun că în cazul de față, ar trebui acordată prioritate de dreapta. 

„Abia aștept să te prind în aceeași situație, dar să fiu eu în locul taximetristului, să vedem ce vor zice cei de la Poliția Rutieră. Ai asigurarea valabilă”, / „Eu zic să predai tu carnetul. Acolo e prioritate de dreapta fără doar și poate. Mai bine șterge postarea, te faci de râs / Se pare că ai ceva cu taximetriștii. Când îți spune unul, doi că ești beat ai voie să nu-i crezi, dar când îți spun o sută de persoane, du-te omule la culcare”, sunt câteva dintre reacțiile primite la postarea șoferului. 

Mai mulți parlamentari români au propus schimbarea legii în ceea ce privește circulația în sensul giratoriu, pentru ca aceasta să nu mai fie interpretabilă de către șoferi și pentru a fi înțeleasă mai ușor. 

”Concret, în cazului unui sens giratoriu cu mai multe benzi, participantul la trafic încadrat pe banda a doua, care doreşte să părăsească sensul giratoriu la a doua ieşire, trebuie să acorde prioritate vehiculelor încadrate pe banda întâi, deoarece aceste autovehicule se deplasează în cadrul sensului giratoriu”, se arată în expunerea din motive ce însoțește proiectul de lege.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite