Cum să circuli corect într-un giratoriu cu trei benzi de circulaţie şi patru intrări, respectiv ieşiri  VIDEO

0
0
Cum să circuli corect într-un sens giratoriu cu trei benzi şi patru ieşiri respectiv intrări Foto captură video
Cum să circuli corect într-un sens giratoriu cu trei benzi şi patru ieşiri respectiv intrări Foto captură video

Poliţiştii din Sibiu au realizat un clip în care explică şoferilor cum trebuie să circule într-un sens giratoriu, exemplificând toate scenariile posibile cu ajutorul unei intersecţii din fosta Capitală Culturală a Europei.

Filmarea a fost realizată cu drona de poliţiştii Biroului Rutier Sibiu, în sensul giratoriu existent la intersecţia străzilor Hermann Oberth, Constituţiei şi Bulevardul Corneliu Coposu. 

Este vorba despre un sens giratoriu cu trei benzi de circulaţie şi patru intrări / ieşiri. Toate intrările în sensul giratoriu au câte trei benzi, iar fiecare ieşire are câte două benzi de circulaţie.

Se doreşte astfel o informare a tuturor conducătorilor auto cu privire la modificările aduse semnalizării rutiere, folosind în acest sens explicaţii video şi audio privind principalele reguli care trebuie respectate atunci când se circulă într-un astfel de sens giratoriu. Clipul a fost postat şi pe reţeaua de socializare a Poliţiei Sibiu

„Premergător intrării în sensul giratoriu au fost aplicate marcaje care-i ajută pe conducătorii de vehicule să circule doar în direcţia indicată. Aceste marcaje sunt aplicate identic în toate cele patru intrări în sens. Faţă de vechile marcaje au intervenit modificări. Acum, pe banda a treia a fost aplicat marcajul obligatoriu la stânga faţă de vechea sistematizare unde aveai dreptul să circuli şi pe direcţia înainte”, a precizat vocea de pe fundal, care aparţine inspectorului principal de poliţie Ciprian Sava, din cadrul Biroului Rutier Sibiu.

Cum să circuli corect într-un giratoriu cu trei benzi de circulaţie şi patru intrări, respectiv ieşiri (Sursa Poliţia Sibiu)

Astfel, se demonstrează practic cum trebuie procedat, care sunt variantele posibile, când se doreşte alegerea sensului înainte, ori direcţia la stânga, sau intenţionăm să întoarcem - să părăsim sensul giratoriu pe a patra ieşire. Este exemplificată inclusiv situaţia în care doi conducători auto aflaţi pe benzile a doua şi a treia a sensului giratoriu intenţionează să circule către stânga şi merg în aceeaşi direcţie, respectiv optează pentru aceeaşi ieşire. Filmarea surprinde la final chiar şi o încadrare incorectă în sensul giratoriu. 

Vă mai recomandăm şi:

Imagini spectaculoase cu Autostrada Sibiu - Piteşti, surprinse din dronă. Ce au remarcat şoferii VIDEO

În civilizatul Sibiu, incidentele în trafic se rezolvă cu pumni, răngi, înjurături şi semne obscene VIDEO

Metodele prin care 20 poliţişti rutieri din Sibiu luau mită de la şoferi. Sunt judecaţi pentru 191 infracţiuni

Sibiu


Ultimele știri
Cele mai citite