Noi detalii în cazul tinerei transgender din Iași care a murit în timpul unui live pe Facebook. Ce spun prietenii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lisa Zaira, tânăra din Iași care a murit în ziua de Crăciun în timp ce făcea live pe Facebook, pe numele său real Tudor Marian Pop, ar fi intrat în depresie după ce în luna noiembrie a pierdut o persoană apropiată din comunitatea transgender. Aceasta aprindea candele în memoria  acelei persoane. Astfel, de Crăciun a adormit, iar pisica de care avea grijă a răsturnat o candelă care a aprins mai multe haine, în timp ce făcea live pe Facebook. 

Lisa Zaira a murit în urma unui incendiu FOTO Facebook
Lisa Zaira a murit în urma unui incendiu FOTO Facebook

Tânăra făcea parte din comunitatea transgender din anul 2018, conform familiei sale.  

În ziua de Crăciun, aceasta a adormit în timp ce transmitea live pe Facebook, având mâna pe o icoană și telefonul lângă ea. În momentul în care pisica a răsturnat candela, aceasta nu a reacționat. Ulterior, așternutul a luat foc sub privirile înspăimântate ale utilizatorilor care urmăreau live-ul. 

Aceasta s-a ridicat însă prea târziu. A fost găsită la intrarea în casă, moartă. 

În dosarul pentru ucidere din culpă, legiștii au decis că tânăra a murit în urma unui edem pulmonar, din pricina intoxicației cu monoxid de carbon. Rezultatul analizelor toxicologice va veni în zece zile. Între timp, persoanele apropiate victimei susțin că acesta suferea după moartea Vasilicăi, cea mai bună prietenă, care făcea parte din comunitatea transgender. 

Victima.
Tânăra avea mâna pe o icoană. Foto: Captură video YouTube

Vasilica a fost găsită moartă și cu semne de violență pe corp, în urmă cu 44 de zile. 

Ele două au fost foarte unite de-a lungul vieții și se pare că nici moartea nu a putut să le despartă”, a afirmat o prietenă a victimei, pe numele său Larisa Butnariu. 

„Împărtășea zilnic fiecare moment din viața ei. Singurătatea, depresia și marginalizarea din partea societății duc la astfel de cazuri, în care moartea survine în singurătate”, a declarat Antonella Lerca, activistă transgender. 

După moartea celei mai bune prietene, Lisa Zaira ar fi intrat în depresie.  

Nu ne putem antepronunța, cercetările urmează să stabilească ce s-a întâmplat”, a declarat Mădălin Țăranu, comisar-șef al IPJ Iași. 

Până la urmă, este un context periculos să dormi cu o flacără lângă tine, dar sunt tot felul de provocări și adolescenții, cu precădere, tind să le dea curs. Să fii live, să te filmezi făcând tot felul de lucruri care îți pot pune viața în pericol”, a afirmat Gabriela Groza, psiholog criminalist, potrivit stirileprotv.ro

Trupul neînsuflețit a fost transportat, marți, la o capelă din Vatra Dornei.  

Pentru mine, Tudor trăiește!”, a declarat mama tânărului, Margareta Pop. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite