Patru argeșeni și-au pus soțiile să se prostitueze luni de zile. Unul dintre proxeneți făcea live pe Facebook

0
0

Judecătoria Pitești va începe, în această lună, un proces în cadrul căruia patru bărbați din județul Argeș vor fi judecați pentru proxenetism în formă continuată, după ce și-au pus soțiile să se prostitueze luni în șir.

Proxeneții riscă până la șapte ani de închisoare FOTO arhiva Adevărul
Proxeneții riscă până la șapte ani de închisoare FOTO arhiva Adevărul

Cele patru femei care se prostituau au fost amendate de mai multe ori în această primăvară de către polițiștii din Pitești. Acestea practicau prostituția pe o stradă de la ieșirea din oraș, foarte aproape de mai multe terenuri virane, unde mergeau cu clienții. Monitorizându-le constant, polițiștii au remarcat că în fiecare seară cele patru femei erau luate cu mașinile de patru bărbați, care le îmbrățișau și le sărutau. Unul dintre soții-proxeneți mergea constant la un bancomat din Pitești ca să depună banii încasați din prostituție.

După o monitorizare de aproape o lună și după analizarea mai multor detalii, inclusiv a numerelor de înmatriculare ale mașinilor, anchetatorii au descoperit că cei patru bărbați își puseseră, de fapt, soțiile să se prostitueze, iar sumele încasate lunar de fiecare proxenet erau de câteva mii de lei. Mai mult, unul dintre proxeneți făcea live-uri pe Facebook când își ducea cu mașina soția pe strada din Pitești unde aceasta se prostitua.

Își trimitea soția să se prostitueze și în alte orașe

Un alt bărbat dintre cei patru proxeneți își trimitea uneori soția să se prostitueze și în alte orașe, iar seara o aștepta cu autoturismul la Gara Sud din Pitești.

„În mod exceptional, calitatea de membru de familie (soț, soție, concubin) poate reprezenta o cauză de nepedepsire, dar în situații prevăzute expres de legiuitor, ceea ce nu este cazul în privința infracțiunii de proxenetism. De regulă, concubinajul sau căsătoria nu reprezintă decât o garanție a proxenetului că are controlul total asupra partenerului care se prostituează. A consfinți că soțul sau concubinul nu pot avea calitatea de subiecți activi ai acestei infracțiuni nu ar însemna decât a legaliza în mod indirect faptele de proxenetism, prin urmare, relațiile de căsătorie sau concubinaj, cum este cazul și în prezenta cauză, nu au relevanță cu privire la existența infracțiunii de proxenetism”, precizează în rechizitoriu procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

După alte noi verificări, anchetatorii au descoperit că cei patru soți-proxeneți nu au loc de muncă și nu suferă de vreo afecțiune medicală, aceștia neobținând venituri.

„Cu alte cuvinte, cei patru inculpați sunt întreținuți și beneficiază într-o mare măsură de exploatarea sexuală la care se supun cu bună știință persoanele vătămate, ce au calitate de soții ale inculpaților”, mai spun anchetatorii.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au considerat că este gravă obținerea de foloase de pe urma practicării prostituției de către propriile soții ale celor patru inculpați, ”considerând acest aspect ca o modalitate de exploatare în cadrul familiei, mai ales în condițiile în care inculpații nu suferă de vreo afecțiune medicală care să nu le permită acestora să muncească, nu au un loc de muncă și nu obțin venituri”.

Cum unul dintre proxeneți este recidivist, acesta a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, în timp ce ceilalți trei bărbați au fost puși sub control judiciar.

Pentru faptele lor, cei patru bărbați riscă, în conformitate cu prevederile Codului Penal, până la șapte ani de închisoare cu executare.

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri