Maşină din 1914, adusă la RAR în Iaşi. Bijuteria auto a furat toate privirile şi i-a uimit pe angajaţi

0
Publicat:

Un ieşean care şi-a dus maşina la RAR a reuşit să atragă toate privirile. Acesta s-a prezentat cu un autoturism fabricat în anul 1914, produs de Ford, ce este o raritate pe străzi în anul 2023.

FORD T SURSĂ Facebook Registrul Auto Român Oficial
FORD T SURSĂ Facebook Registrul Auto Român Oficial

Imaginile cu superbul automobil au fost surprinse de către cei aflaţi la faţa locului, care le-au postat imediat pe reţelele de socializare.

Autoturismul, o raritate în zilele noastre

Autoturismul adus la Registrul Auto Român Iaşi este o raritate în zilele noastre, deoarece în lume ar mai exista aproximativ 200-250 de astfel de modele. Angajaţii RAR Iaşi au rămas surprinşi de frumuseţea autoturismului şi au simţit nevoia să posteze câteva fotografii pe reţelele de socializare.

,,Când colegii de la RAR Iaşi ne-au spus că au fost martorii unei întoarceri în timp, n-am ştiut cum să reacţionăm. Totuşi, aveau dreptate, iar ocazia de a putea vedea o maşină veche de peste 100 de ani şi de a-i auzi sunetul motorului este o onoare pe care puţini o au. Este vorba despre un Ford T, fabricat în anul 1914, aşa cum reiese din documente", au precizat reprezentanţii RAR pe pagina de Facebook.

Ce performanţe are autoturismul fabricat în 1914

Cu siguranţă, foarte mulţi pasionaţi sunt interesaţi de performanţele unei astfel de maşini şi despre cum este să conduci un astfel de autoturism, vechi de peste 100 de ani.

,,În imagini este un FORD T, fabricat în anul 1914. Dacă vă întrebaţi cum ar fi să conduceţi această maşină, trebuie să ştiţi că este necesar un instructaj temeinic înainte: pedala din stânga este schimbător de viteze, cea din mijloc este pentru mersul înapoi, cea din dreapta este frâna de serviciu iar acceleraţia este o manetă în dreapta volanului. Farurile funcţionează cu acetilenă, existând un generator de acetilenă, iar felinarele, poziţiile faţă-spate, sunt alimentate cu gaz lampant. Când vorbim despre performanţe şi dotări, includem un motor de 2.900 cmc, 4 cilintri, 20 CP, răcire cu apă şi viteză de până la 64 km/h", au precizat reprezentanţii RAR Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite