Iașul continuă înnoirea transportului în comun. Autobuze și tramvaie cu confort sporit

0
Publicat:

Calitatea transportului în comun din Iaşi s-a îmbunătăţit vizibil în ultimii ani. Astfel, pe străzile oraşului au ajuns multe autobuze, precum şi tramvaie noi, care au crescut confortul pasagerilor.

Tramvai Bozankaya SURSĂ Primăria Municipiului Iaşi
Tramvai Bozankaya SURSĂ Primăria Municipiului Iaşi

Recent, în capitala Moldovei a ajuns încă un tramvai nou, marca Bozankaya, care a fost construit special pentru Iaşi. Acesta a fost dus la depoul Companiei de Transport Public şi urmează să fie pus în circulaţie în perioada următoare.

Câte tramvaie noi au ajuns la Iaşi

Până în acest moment, în municipiul Iaşi au ajuns nu mai puţin de 30 de tramvaie noi, de care călătorii se pot bucura deja. Acestea au fost achiziţionate cu ajutorul fondurilor europene. Totodată, la Iaşi mai urmează să ajungă alte două tramvaie noi, fabricate în Turcia.

,,Ultimele două vagoane de acelaş tip, provenite de la compania Bozankaya, din Turcia, vor ajunge la Iaşi în perioada următoare. Valoarea totală a achiziţiei celor 16 tramvaie este de aproximativ 168 milioane de lei, adică circa 34 milioane de euro", precizează reprezentanţii Primăriei Municipiului Iaşi.

Ce condiţii oferă tramvaiele din Iaşi

Noile tramvaie, care circulă pe traseele din Iaşi, oferă condiţii foarte bune călătorilor. Astfel, acestea sunt dotate cu aer condiţionat, instalaţie de încălzire pentru sezonul rece sau instalaţii audio şi video.

,,Ca şi tramvaiele PESA, în valoare de 163 milioane de lei, circa 33 milioane de euro, tramvaiele Bozankaya au o lungime de 30 de metri şi o capacitate de transport totală de aproximativ 270 de locuri. Tramvaiele au podea joasă şi sunt echipate cu instalaţie de aer condiţionat, instalaţie de încălzire corespunzătoare pentru sezonul rece, sistem de numărare a călătorilor, instalaţie audio şi instalaţie video în interior, anunţuri vocale exterioare în staţii dar şi instalaţie pentru echipamentele de ticketing", adaugă municipalitatea ieşeană.

De menţionat este şi faptul că pe străzile Iaşului au început să circule deja şi primele autobuze electrice. Astfel, autorităţile locale au ca scop modernizarea totală a transportului în comun.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite