Cum poate avea Iaşul un nou Institut de Medicină Cardiovasculară. Ce spune ministrul Rafila

0
Publicat:

Cadrele medicale şi pacienţii din regiunea Moldovei speră, în continuare, că la Iaşi va fi construit, cât de curând, mult aşteptatul Institut al Inimii. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vorbit despre acest proiect important.

Proiect Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi SURSĂ pulsuliesean.ro
Proiect Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi SURSĂ pulsuliesean.ro

La sfârşitul săptămânii trecute, la sediul Ministerului Sănătăţii a fost prezent chiar managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi, prof. dr. Grigore Tinică. Acesta a discutat cu ministrul Sănătăţii despre realizarea unităţii medicale care ar reprezenta un sprijin imens atât pentru cadrele medicale cât şi pentru miile de pacienţi care se confruntă cu probleme de sănătate.

,,Ne dorim o nouă casă pentru Institutul de Boli Cardiovasculare"

În urma discuţiilor avute cu managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi, Alexandru Rafila a declarat că Minsterul Sănătăţii doreşte construirea unui noi spital, în Miroslava, acesta fiind extrem de important pentru regiunea Moldovei.

,,M-a bucurat vizita la sediul Ministerului Sănătăţii a managerului Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi, domnul profesor Grigore Tinică. Ne dorim să realizăm la Iaşi o nouă casă pentru acest institut, care să răspundă nevoilor pacienţilor din Moldova şi care să completeze noua infrastructură în sănătate pe care o realizează la Iaşi Ministerul Sănătăţii. Stadiul avansat al proiectării Spitalului Regional de la Iaşi ne dă speranţe că în acest an va începe şi construcţia. Domnul profesor Tinică a apreciat susţinerea permanentă a Ministerului Sănătăţii pentru accesul la resurse financiare pentru construirea unui noi Institut de Boli Cardiovasculare la Miroslava, din fonduri de la Banca Europeană de Investiţii sau din Programul Operaţional Sănătate", a precizat Alexandru Rafila.

Ministerul vrea un parteneriat solid cu autorităţile locale

Ministrul Sănătăţii a punctat faptul că îşi doreşte un parteneriat solid cu autorităţile locale din Iaşi, prin care să reuşească să ducă la bun sfârşit proiecte importante pentru capitala Moldovei. Astfel, acesta a mai adăugat că politizarea proiectului noului Institut de Boli Cardiovasculare este o greşeală.

,,Dimensionarea corectă, controlul costurilor şi transparenţa procedurilor în proiectare şi în construcţie sunt esenţiale pentru reuşita proiectului pentru Moldova. Ne dorim un parteneriat real cu autorităţile locale ieşene, în folosul pacienţilor din regiunea Moldovei. Respingem tentativele de politizare a proiectului noului Institut de Boli Cardiovasculare şi îi chemăm alături pentru realizarea lui pe toţi oamenii de bună credinţă din administraţia şi instituţiile ieşene", a adăugat ministrul Sănătăţii.

Autorităţile locale, prezente la cabinetul ministrului

Imediat după ce ministrul Alexandru Rafila a lansat invitaţia către oamenii e bună credinţă, la cabinetul acestuia au fost, în vizită, mai mulţi reprezentanţi ai Iaşului. Astfel, la începutul acestei săptămâni, la Bucureşti s-au prezentat prefectul Bogdan Cojocaru, însoţit de senatorul PSD Maricel Popa, de Iulian Cozianu, preşedintele SANITAS Iaşi şi alţi reprezentanţi ai sistemului medical ieşean. 

,,Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, aflat în subordinea Ministerului Sănătăţii, are nevoie de un nou spaţiu care să fie dimensionat conform nevoilor pacienţilor şi care să fie realizat la costuri transparente. Dincolo de orice declaraţii cu privire la acest important proiect, cu toţii trebuie să ne gândim la interesul pacienţilor. Este nevoie să strângem rândurile, aşa cum am făcut şi în cazul Spitalului Regional de Urgenţă, pentru ca Iaşul şi Moldova să beneficieze de acest proiect", a precizat prefectul Bogdan Cojocaru.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite