Mărturiile medicilor în cazul bebelușului aruncat de la etaj în timpul unui incendiu. „Victor a luptat până în ultima clipă a vieţii sale”

0
Publicat:

Victor, bebelușul în vârstă de patru luni de la Iași, s-a stins din viață la câteva ore după ce a fost preluat de către medici, suferind două stopuri cardiace după resuscitare. Și-a dat ultima suflare la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

Blocul unde a izbucnit incendiul care a dus la tragedia din Iași  Sursa foto: Primăria Iași
Blocul unde a izbucnit incendiul care a dus la tragedia din Iași Sursa foto: Primăria Iași

Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, acolo unde s-a și stins din viață bebelușul de patru luni aruncat de mama sa de la etajul al treilea în timpul unui incediu, spun că Victor a luptat până în ultima clipă a vieții sale. 

Copilul în vârstă de patru luni a fost transferat în spitalul nostru de la clinica de pediatrie a Spitalul «Sf. Maria». El a ajuns la noi într-o stare foarte gravă, critică, după două stopuri cardio-respiratorii resuscitate. A ajuns într-o stare de comă gradul patru”, explică medicul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași. 

Potrivit acestuia, copilul a suferit un traumatism cranio-cerebral grav. Asta este diagnosticul final, cu edem cerebral difuz, cu multiple fracturi ale oaselor craniene, midriază fixă bilaterală, care este un semn de gravitate neurologică.

S-a intervenit în urgenţă plasându-se un captor de măsurare a presiunii intracraniene, el nu avea o leziune chirurgicală propriu zisa şi atunci a fost nevoie de această metodă terapeutică cumva pentru a putea menţine presiunea intracraniană în limite normale. Din păcate, nu s-a putut face acest lucru pentru că resursele organismului lui Victor erau depăşite”, adaugă medicul ieșean. 

A luptat până în ultima clipă

Din nefericire, bebelușul nu a supraviețuit unui traumatism cranio-cerebral sever, a unui traumatism de coloană și unei contuzii toraco-abdominală. Când medicii au sosit la fața locului l-au găsit în stop cardio-respirator și a fost resuscitat la fața locului. 

În urma incidentului leziunile pe care le-a prezentat au fost foarte grave, la nivel cranio cerebral. A făcut imposibilă supravieţuirea copilului. De astfel, Victor a luptat până în ultima clipă a vieţii sale cu determinism care ne-a impresionat şi pe noi, echipa medicală. Pot să spun că din punct de vedere medical, colegii mei care au acordat asistenţă medicală acestui copil, au făcut ce este medical şi omeneşte posibil să-i asigure şanse de supravieţuire. Din păcate, s-a stins şi trebuie să vă spun că din punctul ăsta de vedere orice pierdere a unui pacient, mai ales la vârsta asta, pentru echipa medicală şi spital reprezintă o tragedie”, adaugă managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași. 

La rândul său, Mălina, mama bebelușului, a fost internată la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași în stare gravă. Ea a suferit fractură de bazin, fractură la picior și traumatism de coloană. De asemenea, femeia are arsuri de gradele I și II la o mână.

Reamintim că miercuri după-amiază, 10 ianuarie 2023, o femeie de 30 de ani a sărit, împreună cu bebeluşul său, de la etajul trei al unui bloc de pe Aleea Decebal din Municipiul Iaşi, după ce locuinţa i-a fost cuprinsă de flăcări. Din acelaşi bloc pompierii au evacuat zece persoane, iar alte 15 persoane s-au evacuat singure. În urma incendiului au ars bunurile dintr-o încăpere, mobilier şi diverse produse textile. Urmează să fie stabilită cauza producerii incendiului. Poliţiştii au demarat cercetări în acest caz, urmând ca în funcţie de rezultate să fie luate măsurile care se impun.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite