Mamă revoltată de condiţiile în care a fost cazată fiica sa olimpică. Reacţia IŞJ Timiş: „Nu avem bani de hotel”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook/Dana Munteanu
FOTO Facebook/Dana Munteanu

Mama unei eleve din Iaşi s-a plâns de condiţiile în care a fost cazată în Timişoara fiica sa, care participa la Olimpiada Naţională de Interpretare Vocală. De cealaltă parte, Inspectoratul Şcolar Timiş arată că în căminele liceelor din judeţ nu sunt condiţii de hotel.

Dana Munteanu, mama unei eleve din Iaşi, s-a arătat revoltată de condiţiile în care a fost cazată fiica sa, care participa la o olimpiadă naţională, desfăşurată la Timişoara. După cele 18 ore de mers cu trenul, mama a povestit pe reţelele de socializare că fiica sa a rămas şocată când a ajuns la cazare. Fata participa la Olimpiada Naţională de Interpretare Vocală, Instrumentală şi Studii Teoretice Muzicale (20 - 23 aprilie), dedicată elevilor din clasele X-XII, fiind cazată la căminul Colegiului Tehnic „Henri Coandă” Timişoara. 

Mama elevei din Iaşi a postat pe Facebook imagini din camera respectivă şi a descris mirosurile insuportabile.

„(...) Mirosuri grele, de praf, de mucegai, de papuci nespălaţi, te întâmpină de la intrare. Priveliştea e de nedescris: de la gumă de mestecat lipită «graţios» pe marginile patului, la «parchetul» scorojit, stropit cu diverse, până la marginile ferestrei greu prăfuite şi răsuzate, scaune, dulapuri, masă de nefolosit; toate te îndeamnă să pleci înapoi spre gară, să faci cale-ntoarsă. Încerci să te abţii din plâns, să cauţi soluţii, că doar eşti mare şi a doua zi trebuie să dai tot ce poţi mai bun; ai venit la cea mai grozavă competiţie la care visai. Te întrebi: dormi cu masca pe nas sperând să poţi respira cât de cât bine sau cauţi un hotel? Alegi hotelul măcar pentru prima noapte, că a doua zi e marea competiţie şi vrei să te odihneşti. Teoretic sunt în această «încleştare» cei mai buni elevi din ţară din domeniul tău”, a povestit Dana Munteanu. 

scaun

FOTO Facebook/Dana Munteanu

Întreaga declaraţie a mamei din Iaşi:

Reacţia IŞJ Timiş: „Nu avem bani alocaţi să îi ducem pe copii la hotel”

Contactată de reporterul „Adevărul”, prof. Aura Danielescu, inspector general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, nu a negat condiţiile prezentate de mama din Iaşi, dar a subliniat că în căminele (internatele) din România nu sunt condiţii de hotel. 

„Toţi trăim în România şi toţi ştim cum arată internatele din România. Au făcut mâncăruri şi pregătiri. Femeile alea bucătărese au lucrat de dimineaţa şi până noaptea. Este adevărat că noi i-am cazat în internate, pentru că asta putem. În ţara asta aşa se fac lucrurile. Se cazează în internate copii de la olimpiade, pentru că nu avem sume de bani alocate astfel încât să ne ajungă bugetul să îi ducem la hotel”, prof. Aura Danielescu, inspector general în cadrul IŞJ Timiş. 

Potrivit acesteia, elevii olimpici merită cele mai bune condiţii, iar angajaţii inspectoratului fac tot ce este uman posibil cu banii primiţi pentru toate olimpiadele din an. 

„Sunt perfect de acord cu toată lumea că în ţară trebuie făcut ceva pentru copiii olimpici, doar că atunci când un judeţ are cinci-şase olimpiade, aşa cum avem noi în acest an, este foarte greu, chiar dacă am primit un miliard şi jumătate de la Primăria Timişoara pe Capitală Cultural Europeană. Este greu să ne organizăm în aşa fel încât să ducem atâtea sute de copii şi să-i cazăm o săptămână în hotelurile din Timişoara. Internatele nu-s o necunoscută pentru niciun judeţ, nu doar pentru judeţul Timiş”, a completat prof. Aura Danielescu. 

olimpiadă

Sursa foto: prof. Aura Danielescu

Fotografiile care au „cucerit” Internetul

În postarea de pe Facebook, mama elevului din Iaşi a publicat câteva fotografii din camera în care a fost cazată împreună cu fiul ei. Fotografiile s-au viralizat foarte repede, stârnind reacţii de tot felul. 

I-am cerut şi părerea prof. Aura Danielescu despre acele fotografii. „Mama respectivă a dat la o parte perdeaua şi a fotografiat, într-adevăr, lemnul scorojit de la geam. Păi ştiţi şi dumneavoastră câţi bani sunt în ţară. Şi mai ales în Timişoara. Şi care este implicarea vizavi de schimbat geamuri într-o clădire cum este cea de la Coandă (Căminul Henri Coandă Timişoara n. red.). Asta este realitatea. Nu pot să vă spun că noi avem condiţii de cinci stele în internate”, a explicat Danielescu. 

În final, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş spun că au fost şi reacţii pozitive la finalul olimpiadei. 

„Toate meritele sunt ale colegilor. Faptul că de sărbători, de Paşte, ei au stat o săptămână şi ceva, lucrând zi de zi  şi pregătind... Să nu vedem doar partea negativă. Sunt oameni care chiar au muncit”. 

olimpiadă

Sursa foto: prof. Aura Danielescu

Vă recomandăm să citiţi şi:

Propaganda rusă agită fantoma unui atac al României împotriva Transnistriei. Fost consilier al lui Putin: „Operaţiune militară cu sprijinul NATO”

Maia Sandu, despre exploziile din Transnistria: Anumite forţe din regiunea transnistreană sunt interesate în destabilizarea situaţiei VIDEO

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite