Alcoolul şi mâncatul excesiv au făcut zeci de victime de Paşti. Coadă la Urgenţe în zilele de sărbătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Crizele biliare şi excesul de alcool au făcut victime şi anul acesta în preajma sărbătorilor de Paşti, aşa cum se întâmplă în fiecare an la cele două mari sărbători creştine.

Cozile de la unităţile de Primiri Urgenţe au devenit o obişnuinţă în România, în preajma marilor sărbători. La fel ca în fiecare an, şi de data aceasta, românii au făcut exces de mâncare şi alcool, dar au existat şi alte motive pentru care oamenii s-au prezentat la spital. 

La Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iaşi au fost în aceste zile 15 cazuri de etilism, după un consum excesiv de alcool, mai mult de 10 cazuri cu criză de fiere, dar şi cazuri cu pancreatită acută, cei mai mulţi rămânând internaţi în diferite secţii ale spitalului. 

Totodată s-au prezentat la spital şi victime ale agresiunilor în familie. 

Au fost şi oameni care au încercat să se sinucidă de sărbători. 

Trei ieşeni au vrut să îşi pună capăt zilelor: au consumat alcool şi au luat în exces primele pastile care le-au căzut la îndemână. 

Un deţinut a încercat să se omoare la Penitenciarul Iaşi, incendiind celula în care se afla. Acesta a ajuns la spital, intoxicat cu monoxid de carbon şi cu câteva plăgi tăiate pe mâini, însă după câteva investigaţii medicale a fost dus înapoi la închisoare. 


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Planul devastator al lui Ceauşescu pentru români. Peste 3.000 de sate condamnate la pieire VIDEO

Începe numărătoarea inversă pentru numirea de noi judecători la CCR. Cine sunt favoriţii şi când ar urma să fie votul din Parlament

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite