Magazin de bijuterii dintr-un mall din Iași, jefuit de două ori în 15 minute. Prada depășește 10.000 euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi din Iaşi au reuşit să fure mai multe bijuterii de aur dintr-un important centru comercial din Iaşi. Totul s-a întâmplat în doar câteva clipe, iar aceştia s-au făcut imediat nevăzuţi.

Inele aur alb SURSĂ Arhiva Adevărul
Inele aur alb SURSĂ Arhiva Adevărul

Conform ziaruldeiasi.ro, cele două persoane sunt Andrei Bâdiliţă şi Andrei Carp. Cei doi hoţi au pus ochii pe un magazin de bijuterii dintr-un important centru comercial din Iaşi, Palas Mall, şi au decis să acţioneze înainte de începerea programului.

Mall-ul se deschide la ora 8.00, dar cele mai multe magazine se deschid la ora 10.00. Până atunci, angajații fac curat în incinta spațiilor, ridicând grilajele pe jumătate. Acesta este momentul ales de hoți pentru a se strecura înăuntru. 

Din informaţiile apărute până în prezent reiese că Bâdiliţă este primul care a mers în magazin, de unde a luat cât a putut de repede un panou cu bijuterii, cele mai multe dintre ele fiind inele din aur alb. Imediat, bărbatul a fugit din magazin şi a reuşit să se facă nevăzut.

Al doilea hoţ a procedat identic

La doar 15 minute distanţă de primul furt, Andrei Carp a mers cu tupeu şi a reuşit şi el să intre în magazin. Acesta a procedat exact la fel ca Bâdiliţă, reuşind să fure tot un panou plin de bijuterii. Până în momentul de faţă nu se ştie cum au reuşit cei doi să intre în magazin, având în vedere că acesta nu era deschis.

Bâdiliţă, cel care a dat prima lovitură în magazin, nu a avut prea mult noroc. Acesta a fost prins de către oamenii legii în vama Borş, în timp ce încerca, cel mai probabil, să părăsească ţara. Cu toate acestea, partenerul de spargeri, Carp, este căutat în continuare de către poliţişti.

Ce spun oamenii legii

Poliţiştii au reuşit să-l prindă pe Bâdiliţă pe data de 9 martie 2023, acesta fiind condus la audieri.

Polițiștii Secției 3 Poliție Iași au identificat doi bărbați bănuiți de comiterea infracțiunii de furt de bijuterii din aur în valoare de peste 54.000 de lei.Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că, la data de 12 februarie 2023, fiecare dintre bărbați ar fi sustras câte un suport cu bijuterii, dintr-un magazin aflat într-un centru comercial din mun. Iași. Unul dintre bărbați a fost depistat la punctul de trecere al frontierei Borș, la data de 9 martie și condus la audieri. Pentru punerea în executare a mandatului de aducere a bărbatului, polițiștii ieșeni au beneficiat de sprijinul polițiștilor de la Bihor, Cluj şi Mureş“, a transmis IPJ Iaşi.

În baza probatoriului administrat în cauză, față de acesta polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore. Ulterior, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, procurorul de caz dispunând luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile față de acesta. Celălalt bărbat bănuit de comiterea faptei este căutat de polițiști. Cercetările continuă.

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri