A vrut să-și salveze copiii, dar poate ajunge în spatele gratiilor. A gonit prin oraș fără permis de conducere

0
Publicat:

Un bărbat din Iași, care a crezut că face o faptă eroică, poate ajunge în spatele gratiilor pentru o perioadă lungă de timp. Povestea pe care a prezentat-o instanței nu a avut efect, iar judecătorii nu l-au iertat.

Poliția Rutieră SURSĂ Arhiva Adevărul
Poliția Rutieră SURSĂ Arhiva Adevărul

Totul s-a întâmplat în noaptea de 15 spre 16 august 2018, la câteva minute după miezul nopții. Atunci, un echipaj al Poliției Rutiere Iași, care se afla pe pasajul Alexandru cel Bun, a încercat să tragă pe dreapta un autoturism marca Ford Mondeo.

Deși șoferul a semnalizat intenția de a opri, a accelerat puternic, mergând spre bulevardul Dacia. Imediat, echipajul de poliție i-a luat-o pe urme și a reușit să îl oprească pe șofer.

Conducea fără permis, având numerele unei alte mașini

În momentul în care l-au oprit pe bărbat, oamenii legii au efectuat mai multe verificări. Astfel, au aflat că numerele de înmatriculare aparțineau unui autoturism marca Fiat Punto. Mai mult de atât, șoferul mașinii nu deținea nici permis de conducere. În momentul în care a fost audiat, inculpatul a explicat faptul că i se spusese că soția sa, care suferea de unele afecțiuni psihice, l-a amenințat că va lua copiii și îi va arunca în fața trenului. Astfel, acesta a fost motivul pentru care a decis să se urce fără permis la volanul mașinii.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru conducere fără permis și conducerea unui autovehicul neînmatriculat. Chiar dacă povestea lui a fost impresionantă, instanța nu i-a acceptat explicațiile. Astfel, judecătorii au considerat că o atitudine mai logică ar fi fost ca inculpatul să apeleze la 112.

În momentul în care a fost oprit de polițiști, bărbatul era deja cercetat pentru conducere fără permis, faptă pentru care urma să fie condamnat la 10 luni de închisoare. 

Magistrații Judecătoriei au decis revocarea amânării pedepsei și punerea ei în executare. Pentru noua faptă, a mai fost condamnat la 8 luni de detenție, pedeapsa rezultantă fiind de un an și patru luni de închisoare, plus amenda penală de 3.000 de lei. Sentința a fost contestată de acesta, Curtea de Apel urmând să reanalizeze dosarul pe 26 aprilie. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite