Bijuterii în valoare de peste 10.000 de euro, furate de doi ieşeni. Cum a fost prins unul dintre hoţi

0
Publicat:

La jumătatea lunii februarie, doi hoţi din Iaşi au încercat să dea o lovitura importantă, care le-a ieşit parţial. Aceştia au furat mai multe bijuterii dintr-un centru comercial, valoarea lor depăşind 10.000 de euro.

Bijuterii de aur
Bijuterii de aur

Din informaţiile oferite de oamenii legii reiese că pe data de 12 februarie 2023, cei doi bărbaţi au intrat într-un magazin de bijuterii, aflat într-un centru comercial din Iaşi. Aici, hoţii nu au stat prea mult pe gânduri şi au reuşit să fure câte un suport de bijuterii de aur, valoarea totală a acestora ajungând la suma de 54.000 de lei. 

,,Poliţiştii Secţiei nr. 3 Poliţie Iaşi au identificat doi bărbaţi bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt de bijuterii de aur. Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că, la data de 12 februarie 2023, fiecare dintre bărbaţi ar fi sustras câte un suport de bijuterii, dintr-un magazin aflat într-un centru comercial din municipiul Iaşi", precizează reprezentanţii IPJ Iaşi.

Cum a fost prins unul dintre bărbaţi

Chiar dacă furtul le-a reuşit, oamenii legii au reuşit să-l prindă pe unul dintre cei doi făptaşi. Astfel, acesta a fost depistat, pe data de 9 martie, la punctul de trecere al frontierei Borş, fiind condus la audieri. Cel mai probabil, bărbatul încerca să părăsească pe cât de repede posibil teritoriul României, planul fiind dejucat de către oamenii legii.

,,Pentru punerea în executare a mandatului de aducere a bărbatului, poliţiştii ieşeni au beneficiat de sprijinul poliţiştilor de la Bihor, Cluj şi Mureş. În baza probatoriului administrat în cauză, faţă de acesta, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore", precizează reprezentanţii poliţiei ieşeni.

Conform informaţiilor, bărbatul a fost prezentat ulterior Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, procurorul de caz dispunând luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de acesta. 

În momentul de faţă, celălalt bărbat, bănuit că ar fi participat la furt, este căutat de către poliţişti.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite