Locomotiva care a luat foc la Scânteia, în județul Iași, era veche de 50 de ani. Ce spun reprezentanții CFR

0
Publicat:

Călătorii trenului care circulă din direcția Tecuci spre Iași au avut parte de clipe de groază în dimineața zilei de 29 mai 2023. Locomotiva a luat foc și a fost oprită de urgență în gara Scânteia.

Locomitivă SURSĂ bzi.ro
Locomitivă SURSĂ bzi.ro

Mecanicul de locomotivă a observat fumul care ieșea din locomotivă și a intervenit imediat pentru a preveni o tragedie. 

Locomotiva, veche de 50 de ani

Imediat ce trenul a fost oprit în gara Scânteia, călătorii s-au autoevacut. Este vorba despre aproximativ două sute de persoane care au părăsit vagoanele, o parte dintre ei solicitând, telefonic, ajutorul echipelor de pompieri. Reprezentanții CFR susțin că locomotiva are o vechime de peste 50 de ani și că astfel de defecțiuni sunt inevitabile. Totodată, ea aparține de depoul CFR Galați, astfel, va fi trimisă înapoi pentru a fi verificată. Totodată, dacă defecțiunile vor fi remediate, se ia în calcul ca locomotiva să fie repusă în funcțiune. Oficialii CFR acuză lipsa fondurilor, aceasta fiind principala cauză pentru care pe șinele de cale ferată încă circulă garnituri vechi de zeci de ani.

A fost o degajare de fum a unui motor de tracțiune al unei locomotive care aparținea de depoul Galați, nu de Iași. Călătorii au fost preluați cu trenul 1830 (Galați – Cluj Napoca), iar locomotiva va fi transportată la Iași. Ea va fi trimisă înapoi celor de la Galați, nu se ocupă depoul din Iași de ea. Mecanicul de locomotivă nu are vreo vină în situația aceasta, locomotiva respectivă avea peste 50 de ani, deci vă dați seama că vor apărea probleme, este de apreciat faptul că încă funcționează după atâta timp. Normal nu ar trebui să circule, însă dacă alternative nu sunt trebuie să găsim soluții cu ce avem. Nici nu știu exact dacă se mai fabrică piese de schimb pentru aceste tipuri de locomotive”, a declarat Constantin Axinia, directorul Sucursalei de Transport Feroviar de Călători Iași.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite