Apel către Klaus Iohannis. Iaşiul cere șefului statului, și el dascăl, să intervină ca mediator în greva profesorilor

0
Publicat:

Profesorii din mediul preuniversitar continuă greva în încercarea de a obţine ceea ce îşi doresc de la Guvern. Astfel, Laviniu Lăcustă, preşedintele sindicatului USLIP Iaşi, vine cu un apel către preşedintele Klaus Iohannis.

Grevă profesori Iaşi SURSĂ FOTO Cristian Hitruc
Grevă profesori Iaşi SURSĂ FOTO Cristian Hitruc

Astfel, conducerea Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași cere ca şeful statului să medieze situaţia existentă între Guvern şi angajaţii din educaţie.

Profesorii se simt jigniţi de atitudinea Guvernului

Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi, a făcut un apel public către preşedintele Klaus Iohannis, pe care îl roagă să intervină în calitate de mediator. Totodată, acesta susţine că profesorii din mediul preuniversitar se simti jigniţi de ofertele primite din partea Guvernului.

Îl rog pe domnul Klaus Iohannis ca în calitatea de Șef al Statului Român să intervină ca mediator în conflictul deschis dintre salariații din Educație și Guvern. Revolta noastră a depășit stadiul unei interpretări doar economice.

În acest moment ne referim în primul rând la DEMNITATE. Jignirile repetate și ofertele batjocoritoare făcute de către Executiv, constând în zile libere, vouchere sau prime, coroborate cu refuzul de a negocia SALARII au condus la o stare de revoltă fără precedent", a precizat Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi.

Greva profesorilor continuă

Conducerea USLIP Iaşi a anunţat că luni, 29 mai 2023, profesorii ieşeni vor fi din nou prezenţi în faţa Prefecturii. Totodată, pe 30 mai 2023, peste două sute de profesori din capitala Moldovei vor pleca pentru a protesta în capitala României.

„Luni, de la ora 11, vom fi prezenți din nou în fața Prefecturii Iași, iar Marți peste 250 de membri USLIP, în cinci autocare, se vor deplasa la București. Guvernul României are întreaga responsabilitate pentru problemele pe care cu bună știință le generează în acest moment elevilor, profesorilor și părinților.

Domnule Președinte, autoritatea conferită de funcția pe care o aveți și mecanismele constituționale vă permit să interveniți. Îmi amintesc de Greva din anul 2005 și de medierea făcută de Președintele de atunci, domnul Traian Băsescu. Este cazul ca și dumneavoastră să procedați la fel în acest moment.

Vă asigur cu toată sinceritatea de hotărârea membrilor noștri de sindicat de a continua această acțiune până în momentul soluționării revendicărilor noastre", a adăugat conducerea USLIP Iaşi.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite