Noi cetăţeni de onoare ai Iaşului. Cele cinci personalităţi care vor primi distincția

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De luni, 29 mai 2023, Iaşul va avea cinci noi cetăţeni de onoare. Este vorba despre personalităţi din mediul academic şi cultural, care au avut, de-a lungul carierei, rezultate excepţionale.

Centrul oraşului Iaşi SURSĂ Facebook Primăria Municipiului Iaşi
Centrul oraşului Iaşi SURSĂ Facebook Primăria Municipiului Iaşi

Acest lucru va fi votat în cadrul întrunirii Consiliului Local, de luni, 29 mai 2023.

Ce personalităţi din domeniul artistic se află pe listă

Conform informaţiilor oferite de Primăria Municipiului Iaşi, cele cinci personalităţi care pot primi titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi sunt Angela Paveliuc-Olariu, care a activat la Muzeul Etnografic al Moldovei din Iaşi. Aici a desfăşurat o bogată activitate de cercetare şi dezvoltare. Totodată, a activat şi la Palatul Culturii, unde a scos la lumină valorile acestui simbol al Iaşului. 

Pe aceeaşi listă se află şi Constantin Florescu, personalitate recunoscută la nivel naţional şi internaţional, cu o lungă şi bogată carieră artistică. Acesta a obţinut premii importante la diferite festivaluri şi a câştigat Marele Trofeu Crizantema de Aur la Festivalul Naţional de Romanţe. Acesta a participat la multe evenimente culturale ale Iaşului, fiind vorba despre spectacole de muzică uşoară, spectacole de romanţe, emisiuni de radio şi de televiziune.

Trei personalităţi din mediul academic vor deveni cetăţeni de onoare

Pe aceeaşi listă se mai află şi profesorul universitar Ion Sandu, care a înfiinţat şi dezvoltat, alături de alte cadre didactice din Universitatea Tehnică din Iaşi, Institutul Naţional de Inventică şi este fondatorul Societăţii Inventatorilor din România, cu o carieră remarcabilă şi profund novatoare în cercetare ştiinţifică românească şi internaţională.

Lista continuă cu profesorul universitar Dan Simovici, care a devenit în urmă cu 40 de ani director de Graduate Studies la University of Massachussets at Boston, iar din 2010 este profesor onorific al Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi.

Lista se încheie cu Sorin Istrail, profesor la Brown University, SUA, din 2005. Totodată, acesta este profesor onorific al Universităţii Al. I. Cuza Iaşi din 2010. Profesorul Sorin Istrail a fost directorul celei mai importante echipe de cercetători care au lucrat la întocmirea hărţii genomului uman, cea a specialiştilor în calculatoare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite