Legătura dintre oi și ATV-uri. Afacerea pusă pe roți de o studentă, cu fonduri europene, la o fermă din Iași

0
Publicat:

Închirierea ATV-urilor, în sine, este o afacere bună în funcție de unde este amplasată, dar trebuie integrată într-o activitate mai complexă pentru a avea șanse de reușită la finanțare, spun antreprenorii. O tânără studentă din Iași a găsit rețeta perfectă.

Sursa foto: Facultatea de Agricultură USV Iași
Sursa foto: Facultatea de Agricultură USV Iași

Casiana Liteanu, o tânără studentă la Facultatea de Agricultură din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, a adus la ferma de ovine a familiei iubitorii de adrenalină pe ATV-uri, prin intermediul unui proiect european, în anul 2022.

Tânăra, din satul Podișu, comuna ieșeană Bălțați, mărturisește că totul a început de la proiectul „Vreau să fiu antreprenor”. „Urmând cursurile de antreprenoriat organizate de Universitatea de Ştiinţele Vieții «Ion Ionescu de la Brad» Iaşi și depunând planul de afaceri în etapa a doua din cadrul competiției «e-Antreprenor» am reușit să primesc finanțarea de 40.000 €”, a spus Casiana Liteanu, studentă și antreprenoare.

Cu acești bani a reușit să achiziționeze pentru început patru ATV-uri pentru a desfășura diferite trasee pentru potențialii doritori. 

„Am profitat și mi-am propus să fac o afacere din asta”

Momentan, oferim trasee doar cu ghid, dar pe viitor ne dorim să includem și o masă după parcurgerea traseului, toate din sistem gospodăresc, profitând de faptul că noi deținem și o fermă de 600 de oi”, adaugă tânăra. 

Potrivit acesteia, cadrul natural din localitatea natală i-a permis să înceapă acest tip de business, mai ales că nu are concurență în zonă. 

 „Am profitat de acest lucru și mi-am propus să fac o afacere din asta; dornicii de adrenalină nu trebuie să mai meargă câteva sute de kilometri pentru o plimbare cu ATV-ul, iar costurile pentru o achiziție sunt destul de costisitoare. Oferim trasee de o oră respectiv două ore, doar cu ghid“, mai transmite Casiana Liteanu, antreprenoare din Bălțați, județul Iași, studentă la Facultatea de Agricultură USV Iași.

Cu ajutorul fondurilor europene, zeci de studenți din Iași au pășit în lumea antreprenoriatului, iar cu ajutorul profesorilor de la USV Iași au deschis afaceri unice și de succes. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite