Iaşiul rămâne fără un viceprimar exclus din USR. PSD, atac la PNL şi la adresa primarului Chirica

0
Publicat:

Viceprimarul Iașiului Cezar Baciu a pierdut procesul cu USR prin care a contestat excluderea din partid, din primăvara anului 2021. Primarul Mihai Chirica este astfel nevoit să-și gsească alt sprijin în Consiliul Local.

Primăria Municipiului Iaşi SURSĂ Arhiva Adevărul
Primăria Municipiului Iaşi SURSĂ Arhiva Adevărul

Organizaţia politică a luat această decizie după ce Baciu s-a aliat cu PNL și, de atunci, asigură „votul de aur” în Consiliul Local.

Respinge, ca fiind neîntemeiat, apelul formulat de BACIU CEZAR ALEXANDRU în privinţa sentinţei civile nr. 1135/2022 din data de 12.05.2022 pronunţată de Tribunalul Iasi, Secţia I civilă, pe care o păstrează. Obligă apelantul să plătească intimaţilor suma de 3500 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariul de avocat. Definitivă. Pronunţată astăzi, 25.10.2023, cu punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia judecătorilor.

Reacţia primarului Mihai Chirica

De-a lungul timpului, mai multe voci au susţinut că Cezar Baciu a primit funcţia de viceprimar pentru a asigura, prin votul său, majoritatea Partidului Naţional Liberal în plenul Consiliului Local. Mihai Chirica a vorbit despre decizia instanţei şi despre faptul că Iaşiul a rămas fără un viceprimar.

Este o veste care nu este foarte îmbucurătoare pentru mine, pentru Consiliul Local și pentru Iași. Prin lipsa viceprimarului se dezechilibrează un pic raportul de forțe, nu pot decât să-i mulțumesc pentru activitatea pe care a făcut-o până acum, pentru felul în care a privit cu adevărat destinul orașului, va rămâne în continuare colegul meu, sper de partid de data aceasta, dacă dorește. Vom face tot ce e posibil ca lucrurile pentru el să meargă bine în continuare. În rest, vom căuta să găsim soluții, trebuie să avem și un viceprimar, îl voi prețui la fel de mult cum l-am prețuit și pe domnul Baciu, noi nu-i cerem să voteze pentru că așa vrea culoarea politică, noi i-am cerut și ceea ce s-a și întâmplat - să voteze conform propriei sale conștiințe și să facă tot ce e posibil pentru binele orașului. Sper ca și viitorul viceprimar să procedeze la fel. Dintr-un partid cu care să putem face o majoritate rezonabilă pentru proiectele municipiului Iași, cu oameni cu care să putem face echipă, oameni care se gândesc în primul rând la comunitate și care vor să urmeze și o carieră politică. Încercăm să găsim omul care să completeze echipa pentru a putea face cât mai fezabile toate proiectele orașului”, a spus primarul Mihai Chirica, într-o declarație de presă.

PSD, atac la Chirica şi PNL

Imediat după ce decizia a devenit publică, conducerea Partidului Social Democrat Iaşi şi-a exprimat punctul de vedere printr-un comunicat de presă, acuzând PNL şi pe primarul Mihai Chirica de faptul că au reuşit să cumpere votul fostului viceprimar Cezar Baciu.

Prin decizia dată astăzi vedem că justiţia şi-a făcut treaba, aşa cum ne aşteptam cu toţii, lăsându-l pe edilul Mihai Chirica fără importantul vot al lui Cezar Baciu, cumpărat în spatele uşilor închise din Palatul Roznovanu cu funcţia de viceprimar. Deşi în contextul actual Iaşiul a rămas fără un vice, noi, social-democraţii rămânem fermi pe poziţii şi nu facem alianţe cu primarul penal Mihai Chirica. Susţinem dezvoltarea oraşului nostru, promovăm proiectele Iaşiului la nivel central, dar nu vom gira cu încrederea noastră guvernarea penelistă, păguboasă şi penală. Nu putem deveni partenerii unor oameni care au lăsat Iaşiul fără investiţii majore, care au pierdut proiecte din cauza faptului că nu au avut bunul simţ să le depună la timp", a declarat Bogdan Balanişcu, preşedintele organizaţiei municipale PSD Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite