Iașiul dă cei mai mulți elevi cu 10 la Evaluarea Națională. Cum arată situația la nivel național

0
Publicat:

Elevii și profesorii din Iași au motive să fie mândri în această perioadă. Astăzi, 28 iunie, au fost afișate rezultatele la Evaluarea Națională, iar absolveții din județul Iași au obținut cele mai bune rezultate.

Harta mediilor de 10
Harta mediilor de 10

Conform statisticilor, cei mai mulți elevi, care au reușit să obțină nota maximă atât la proba de matematică cât și la cea de limba și literatura română sunt din Iași. 

Iașiul are nu mai puțin de 28 de note de 10

Cifrele arată că 28 de elevi din Iași au reușit să obțină medii de 10 la Evaluarea Națională. Treisprezece dintre ei sunt de la Colegiul Național „Emil Racoviță”, șase de la Colegiul Național „Costache Negruzzi”, trei de la Colegiul Național și doi de la Școala Gimnazială „Ion Simionescu”. Tot medie maximă au obținut și câte un elev de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” și Școala Gimnazială „Ștefan Bârsănescu”.

La nivel național, imediat după județul Iași, cele mai multe note de 10 au fost înregistrate în Cluj. Acolo, 24 de elevi au reușit să obțină punctajul maxim atât la matematică cât și la limba și literatura română. Podiumul este completat de Dolj, unde au fost înregistrate 23 de medii de zece. În Timișoara și Vâlcea au reușit să obțină punctajul maxim câte 19 absolvenți de gimnaziu. 

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației, 94 de elevi din București au obținut media 10.

Emoțiile continuă pentru absolvenții de liceu

Dacă absolvenții de gimnaziu au scăpat de emoții, tinerii care au terminat liceul au susținut astăzi proba la alegere a profilului și specializării. Rezultatele la bacalaureat vor fi afișate pe data de 3 iulie 2023, până la ora 12. Toto atunci, absolvenții au la dispoziție intervalul 12.00-18.00 pentru a depune contestații. Acestea vor fi rezolvate în perioada 4-6 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 7 iulie 2023. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite