FOTO Trecerile de pietoni din Iași, transformate abuziv în locuri de parcare. Poliţiştii iau măsuri drastice

0
Publicat:

Problema lipsei locurilor de parcare este bine cunoscuta la nivel naţional. Zilnic, zeci de şoferi aleg să parcheze neregulamentar şi se trezesc cu sancţiuni usturătoare din partea autorităţilor.

Autoturism ridicat SURSĂ Poliţia Locală Iaşi
Autoturism ridicat SURSĂ Poliţia Locală Iaşi

Totodată, mulţi dintre conducătorii au parte de surprize neplăcute când se întorc în locul în care au parcat şi descoperă că autoturismul le-a fost ridicat. Astfel de întâmplări au loc, tot mai des, în municipiul Iaşi. Poliţiştii locali dau zilnic zeci de amenzi şi ridică tot la fel de multe autoturisme care au fost parcate necorespunzător. 

Trecerile pentru pietoni sunt tratate cu prioritate

Din cauza lipsei locurilor de parcare, mulţi dintre şoferi aleg să parcheze fără să ţină cont că încurcă traficul sau accesul pietonilor. Astfel, în foarte multe situaţii, autorităţile primesc sesizări în legătură cu maşinile parcate pe trecerile pentru pietoni. Conform conducerii Poliţiei Locale Iaşi, aceste situaţii sunt tratate cu prioritate, întrucât pot pune în pericol viaţa pietonilor care încearcă să traverseze strada. 

„Tratăm zilnic cu prioritate ridicarea vehiculelor care blochează treceri de pietoni, căi de acces publice sau private şi căile de acces către spitale şi şcoli. Există astfel de situaţii, în care ne confruntăm cu şoferi care parchează pe treceri pentru pietoni sau trotuare şi din această cauză cetăţenii se expun pericolului, ajungând să meargă pe partea carosabilă. Este important să enţinem ordinea şi siguranţa rutieră", precizează Liviu Zanfirescu, director general al Poliţiei Locale Iaşi. 

Câte maşini se ridică într-o singură zi

Conform autorităţilor, într-o zi pot fi ridicate şi 15 autoturisme parcate neregulamentar. Chiar dacă pare un număr mic în comparaţie cu traficul din minicipiul Iaşi, poliţiştii susţin că şoferii ar trebui să fie foarte atenţi şi să parcheze neregulamentar, fără să se bazeze pe noroc. Ieşenii care aleg să îşi lase maşinile în locuri nepermise riscă două sau trei puncte penalizare şi amenzi cuprinse între 750 şi 1.500 de lei. Totodată, există şi costuri suplimentare, în valoare de 420 de lei, pentru ridicarea şi transportul autoturismului.

Astfel, Poliţia Locală Iaşi îi ţine zilnic la curent pe cetăţeni cu această situaţie, prin pozele pe care le publică pe reţelele de socializare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite