Doi polițiști au căzut cu mașina în râul Bahlui, în timp ce urmăreau un fugar. Agenţii au scăpat ca prin minune

0
Publicat:

Cei doi polițiști, din Iași, au pornit în urmărirea maşinii, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Ambele autoturisme au părăsit drumul şi s-au răsturnat în albia râului Bahlui.

Poliția Română  Sursa foto: Arhiva Adevărul
Poliția Română Sursa foto: Arhiva Adevărul

Doi poliţişti au fost răniţi când maşina în care se aflau a căzut de pe un pod în râul Bahlui din Iași, în timp ce urmăreau un autoturism condus de un tânăr fără permis auto. Accidentul s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, 28/29 ianuarie, în localitatea Pârcovaci, Iași. 

Cei doi agenți au efectuat iniţial semnalul regulamentar de oprire a unei maşini, însă șoferul nu a ținut cont și și-a continuat drumul. Oamenii legii au pornit în urmărirea maşinii, cu semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei în funcţiune. La un moment dat, ambele autovehicule au părăsit drumul şi s-au răsturnat în albia râului Bahlui.

La ora 23.49, în coordonare au fost primite mai multe apeluri cu privire la producerea unui accident rutier prin cădere de pe un pod, în raul Bahlui, în localitatea Parcovaci, a două autoturisme: un autoturism marca Volkswagen Passat și unul marca Dacia Duster- mașină de Politie (mașina de Poliție urmărea cealaltă mașină care ar fi fost condusă de un tânăr fără permis de conducere). La locul solicitării am dirijat: ambulanță SAJ C2 Târgu Frumos, ambulanță SAJ B2 de la substația Hârlău și EPA Hârlău", transmit reprezentanții UPU-SMURD Iași.

Trumatisme 

În mașina de Poliție se aflau doi polițiști foarte tineri: șoferul în vârstă de 24 ani și colegul său, în vârstă de 20 ani, aflat pe locul din dreapta-față.

La locul accidentului, medicii de pe serviciile de Ambulanţă au găsit doi poliţişti răniţi. Cel de 24 ani, şoferul, avea fractura de claviculă și traumatism toracic, iar celălalt, de 20 de ani, avea numeroase contuzii. 

 „Ambii au ieşit singuri din maşină, fiind stabili hemodinamic și respirator și au fost transportați la UPU a Spitalului Sf. Spiridon”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD.

Şoferul care era urmărit a părăsit maşina şi a fugit, el fiind găsit ulterior la domiciliu. Este vorba de un tânăr de 22 de ani, care nu deţine permis de conducere. Nu consumase băuturi alcoolice.

Cercetările continuă pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui auto fără permis de conducere.

Cei doi poliţişti îşi desfăşoară activitatea în cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău din anul 2021, respectiv anul 2022, fiind absolvenţi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite