Explozia rulotei de fast-food din Maramureş provoacă un val de controale în toată țara

0
Publicat:

Explozia care a avut loc la o rulotă de tip fast-food din Maramureş, în urmă cu doar câteva zile, a provocat un val de controale în mai multe astfel de unităţi comerciale din ţară.

Rulotă fast-food SURSĂ Primăria Municipiului Iaşi
Rulotă fast-food SURSĂ Primăria Municipiului Iaşi

În urma acestui incident, care se putea transforma într-o adevărată tragedie, cinci persoane au fost transportate la spital, având nevoie de îngrijiri medicale de specialitate din cauza arsurilor. Printre victime s-a aflat şi o fetiţă de doar trei ani de zile, care a suferit arsuri importante. 

Acum, autorităţile din diferite oraşe ale României iau măsuri pentru ca un astfel de eveniment să nu se repete. În Iaşi a fost demarată o serie de controale prin care se încearcă prevenirea unei noi tragedii. 

„Începând de joi, 26 ianuarie 2023, de la ora 9.00, inspectorii Primăriei Municipiului Iaşi şi reprezentanţi ai Poliţiei Locale vor efectua controale la toate punctele ambulante de preparare şi comercializare a produselor alimentare aflate pe domeniul public. Ne referim la chioşcuri, rulote, care utilizează diverse surse de gătire sau încălzire", anunţă reprezentanţii Primăriei Municipiului Iaşi. 

Pot fi aplicate sancţiuni usturătoare

Conform autorităţile ieşene, prin aceste controale se încearcă impiedicarea producerii unor evenimente neplăcute. Astfel, locurile în care se vor constata abateri vor fi sancţionate. 

„Verificarea vizează starea de funcţionare a acestor aparate de gătire şi încălzire şi respectarea condiţiilor prevăzute în autorizaţia de funcţionare. Controalele au un scop preventiv, dar în caz de abateri grave şi neremedierea deficienţelor se vor lua măsurile prevăzute de legislaţia în vigoare", adaugă autorităţile ieşene. 

Cum s-a produs explozia din Maramureş

Explozia a avut loc în Botiza, Maramureş. O rulotă în care funcţiona un fast-food a explodat, făcând cinci victime, printre care şi un copil. 

Polițiștii Secției 2 Bogdan Vodă au fost sesizați prin apel de urgență 112 despre faptul că, în centrul comunei Botiza ar fi avut loc o explozie. Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat în centrul comunei o rolută aflată în staționare, care avea destinația de preparare și comercializare produse fast food, iar în interior își desfășurau activitatea un bărbat de 27 de ani și o femeie de 25 de ani, ambii din Botiza. La un moment dat s-ar fi produs o explozie, din care a rezultat vătămarea corporală a cinci persoane, respectiv a celor doi care își desfășurau activitatea în rulotă, și a altor trei persoane în vârstă de 3, 28 și 38 de ani din Botiza. Toți au fost transportați la Spitalul din Sighetu Marmației în vederea acordării de îngrijiri medicale”, au precizat reprezentanţii IPJ Maramureș.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite