Ce ascunde insomnia, una dintre cele mai chinuitoare tulburări. Metode eficiente prin care o putem trata

0
0

Schimbarea anotimpurilor duce la modificări ale perioadei de somn. Insomniile pot apărea şi ca urmare a unor boli interne, stări tensionate, stres, nevroze, consumul exagerat de mâncare la cină. Specialiştii susţin că extrem de benefic în tratarea insomniei este uleiul de lavandă.

În mod normal, un adult trebuie să doarmă între 6 şi 8 ore pe noapte, în timp ce un copil măcar 8, până la 10 ore. Frecvent, la trecerea între sezoane, apar aşa-numitele insomnii, adică dificultăţi în adormire timp de câteva ore sau trezirea la o bucată de noapte şi nereuşirea adormirii în continuare.

 Pe lângă schimbările de anotimpuri, insomniile pot apărea şi ca urmare a unor boli interne, stări tensionate, stres, nevroze, consumul exagerat de mâncare la cină.

Specialiştii susţin că extrem de benefic în tratarea insomniei este uleiul de lavandă. Recomandă să se dilueze în apă şi să se cosume de trei ori pe zi. Cel mai eficient este să se consume seara, înainte de culcare. 

  ‘’Câte 4 picături de ulei de lavandă se diluează în 150 ml de apă şi se bea de trei ori pe zi, intre mese. Cea mai simplă formă de administrare este să se ia câte 4-5 picături din acest ulei, seara, înainte de culcare, pe un cub de zahăr sau pe o bucăţică de pâine. Este un calmant deosebit, un foarte eficient relaxant psihic, fiind indicat atât în caz de insomnie, cât şi în stările de iritabilitate şi hiperexcitabilitate psihică şi nervoasă. Remediul este un sedativ mediu, nu dă somnolenţă exagerată ca unele medicamente, şi nu creează dependenţă. Dimineaţa, capul este limpede, iar starea de relaxare generează un tonus optimist pentru întreaga zi. Uleiul de lavandă este unul dintre cele mai bune remedii şi în caz de stres”, scrie prof. univ. dr. Constantin Milică pe site-ul Farmacie Verde. 

De asemenea, specialiştii recomandă în combaterea insomniei şi tinctura alcoolică de lavandă, din care să se bea câte 10-20 de picături de 2-3 ori pe zi, între mese. Este indicat şi să se ungă tâmplele şi fruntea cu această tinctură.

Pe lângă lavandă, efecte benefice când vine vorba de insomnie au şi alte plante medicinale: valeriana, talpa gîştei, flori de tei, hamei, păducel, sulfină, roiniţă, mentă, sovârf, capsule de mac, fructe de fenicul şi măghiran.

Vă mai recomandăm:

Mâncăruri obligatorii pentru oamenii care suferă de colon iritabil. De ce este necesar ca bolnavii să consume fibre

Nouă plante-prietene ale stomacului lovit de indigestie. Cum „îmblânzesc“ fructele de fenicul peştele, varza sau brânzeturile

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite