Bebeluş de opt luni, confirmat cu flurona. Ce spun medicii despre starea copilului

0
Publicat:

Un copil în vârstă de doar opt luni a fost diagnosticat cu flurona. Acesta este, în acest moment, internat la Spitalul pentru Copii din Iaşi, pentru a fi ţinut sub atentă supraveghere medicală.

Bebelus SURSĂ Arhiva Adevărul
Bebelus SURSĂ Arhiva Adevărul

Conform cadrelor medicale, se pare că bebeluşul a ajuns la spital pe data de 2 februarie 2023, prezentând mai multe simptome. În momentul în care a fost preluat de către doctori, acesta avea simptomatologie respiratorie, tuse, febră înaltă, inapetenţă, tranzit intestinal accelerat şi semne de deshidratare acută.

„A fost imediat spitalizat în secţia ATI Boli Infecţioase, iar în urma analizelor de laborator reiese că acesta este infectat şi cu virus gripal tip B şi SARS-CoV2. Starea generală este influenţată dar, potrivit medicilor curanţi, se află în afara oricărui pericol, primind în continuare tratament specific şi fiind monitorizat atent de către personalul secţiei ATI şi Boli Infecţioase", a precizat, pentru Agerpres, conducerea unităţii medicale din Iaşi. 

Totodată, de menţionat este faptul că acesta este primul caz confirmat de flurona la Spitalul pentru Copii din Iaşi.

Medicii sunt în alertă

Un val puternic de gripă a apărut în rândul copiilor iar medicii ieşeni constată o creştere semnificativă a numărului de cazuri şi trag un important semnal de alarmă. Totodată, aceştia sunt nevoiţi să ia măsuri suplimentare pentru a opri acest trend ascendent.

Conform cadrelor medicale, ultimele săptămâni au fost foarte dificile, întrucât foarte mulţi minori au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe

„În ultimele trei săptămâni, numărul cazurilor de copii cu simptomatologie respiratorie în context febril, care s-au adresat medicilor Spitalului de Urgenţă pentru Copii a crescut îngrijorător. În luna ianuarie, un număr foarte mare de copii cu simptome specifice de infecţie acută de tract respirator au avut nevoie de consult pediatric în Unitatea de Primire Urgenţe. Dintre aceştia, 156 pacienţi au fost depistaţi cu gripă prin test rapid antigenic. În tot acest timp, compartimentul de Boli Infecţioase al spitalului a fost supraaglomerat, zilnic fiind spitalizaţi între 12 şi 19 copii cu gripă, de la nou-născuţi până la adolescenţi. Cel mai micuţ pacient are 20 de zile", precizează medicii Spitalului pentru Copii din Iaşi.

Medicii ieşeni privesc situaţia cu îngrijorare, întrucât numărul copiilor care au avut nevoie de spitalizare este unul ridicat. 

„În total, în luna ianuarie au fost spitalizaţi 86 de copii cu gripă, în majoritatea cazurilor fiind vorba despre gripă de tip A confirmată prin secvenţiere PCR. Au fost tratate şi câteva cazuri de coinfecţie al virusului gripal cu virusul respirator sinciţial, cazuri la sugari cu vârste cuprinse între două şi şase luni, care au necesitat mai multe zile de spitalizare, tratament agresiv şi oxigenoterapie", adaugă medicii ieşeni. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite