Slujba oficiată de ÎPS Teodosie în Portul Militar, oprită brusc. „Îi compătimesc. Vor răspunde în faţa lui Dumnezeu“ VIDEO

0
0
ÎPS Teodosie la Ziua Marinei 2021 - arhiva foto navy.ro
ÎPS Teodosie la Ziua Marinei 2021 - arhiva foto navy.ro

În mod tradiţional, de Ziua Marinei Române, Arhiepiscopul Tomisului oficiază o slujbă religioasă în locul de desfăşurare a marii ceremonii. Anul acesta, ÎPS Teodosie a fost întrerupt.

UPDATE Statul Major al Forţelor Navale a explicat incidentul şi susţine că regretă situaţia creată în timpul ceremonialului religios

UPDATE Referitor la incidentul tăierii microfonului în timpul slujbei ÎPS Teodosie, Arhiepiscopia Tomisului consideră că este un gest fără precedent şi aşteaptă de la organizatori un punct de vedere oficial asupra celor întîmplate. 

Conform protocolului oficial, după ceremonialul de ridicare a pavilionului, geacului şi marelui pavoaz urmează oficierea serviciului religios şi cuvântul de bun venit al şefului Statului Major al Forţelor Navale.

Doar că, anul acesta, slujba oficiată de ÎPS Teodosie a fost oprită brusc înainte de a se termina (minutul 21.15 video mai jos). Organizatorii au tăiat microfonul arhiepiscopului şi au dat cuvântul şefului Statului Major al Forţelor Navale Române. 

Reacţia ÎPS Teodosie nu s-a lăsat aşteptată: a plecat din Portul Militar Constanţa, deşi urma discursul preşedintelui României. 

Întrebat de jurnalişti dacă s-a supărat pentru că a fost oprit din slujbă, arhiepiscopul a spus că cei care au făcut asta vor răspunde în faţa lui Dumnezeu. 

„De ce să mă supăr? Nu am voie să mă supăr. Îi compătimesc pe cei care au făcut asta. Înaintea lui Dumnezeu vor răspunde”, a declarat ÎPS Teodosie. 

Vă recomandăm şi: 

Ziua Marinei Române. Klaus Iohannis şi Nicolae Ciucă, prezenţi în Portul Militar Constanţa VIDEO UPDATE

Ziua Marinei, serbată de 120 de ani la Constanţa. De la banchete regale la omagierea flotilei URSS VIDEO

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite