Mărturiile şoferiţei care a omorât patru muncitori la Iaşi. Femeia spune că n-a fost acolo, ci se uita la desene animate

0
0
FOTO: Diana Cimpoeşu
FOTO: Diana Cimpoeşu

O echipă a firmei Citadin din subordinea Primăriei Iaşi se afla la o lucrare, într-o noapte de iunie, când a fost spulberată de maşina condusă de o femeie în stare de ebrietate. Patru oameni au murit, iar patru au fost răniţi.

Şoferiţa vinovată pentru accidentul în care patru persoane şi-au pierdut viaţa la Iaşi, în noaptea de 16/17 iunie, nu recunoaşte fapta, în ciuda probelor aduse de anchetatori. Adina Ghirvase a declarat în faţa procurorilor faptul că a aflat despre respectivul accident de la televizor şi că în acea seară ieşise din casă doar pentru câteva cumpărături. 

Femeia susţine că pe data de 16 iunie îşi lăsase maşina într-o altă zonă din oraş, pentru că rămăsese fără benzină, iar în seara respectivă s-a uitat împreună cu fiul ei la desene animate până în jurul orei 23.00, când a adormit. 

În urma acestor declaraţii, anchetatorii au decis că şoferiţa trebuie să fie consultată de un medic psihiatru, acesta din urmă ajungând la concluzia că femeia avea discernământ în momentul accidentului, iar pe foaia de observaţie, medicul a notat faptul că Ghirvase suferă de tulburare de personalitate de tip emoţional instabil şi că femeia nu avea niciun regret pentru cele întâmplate, pentru victime sau pentru familiile acestora. 

Astfel, procurorii au decis schimbarea încadrării din ucidere din culpă în omor calificat, iar dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. 

Filmul tragediei de la Iaşi

Filmul tragediei petrecute la Iaşi a început joi, 16 iulie, puţin înainte de miezul nopţii, atunci când şoferiţa care urma să devină vinovată pentru moartea a patru persoane a fost văzută de către vecini plecând de acasă sub influenţa băuturilor alcoolice. 

Adina Ghirvase (39 ani) s-a urcat la volanul autoturismului Alfa Romeo şi a început să gonească pe străzile oraşului cu viteză extrem de mare, după cum relatează martorii şi după cum se observă pe camerele de supraveghere de pe traseu. 

Şoferiţa se îndrepta în trombă pe şoseaua din cartierul Păcurari spre centrul oraşului, fiind la mai puţin de 1 kilometru de Biblioteca Centrală Universitară. 

Ajunsă într-o curbă şi cu drumul îngustându-se tot mai mult, femeia a pierdut controlul volanului, s-a izbit de o clădire de pe marginea drumului şi a ricoşat într-un grup de muncitori de la Citadin, firmă din subordinea Primăriei. Aceştia asfaltau în jurul unei guri de canal, astfel de intervenţii făcându-se în general în timpul nopţii, pentru a nu încurca traficul. Zona era semnalizată cu popici specifici, iar girofarul autoutilitarei era aprins, a spus unul dintre supravieţuitori.

Patru muncitori au murit şi alţi patru au fost răniţi în accident.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Poate oare un preşedinte al SUA să fie acuzat de a fi livrat secretele nucleare ale ţării sale?

Dispută într-o grădiniţă făcută cu banii statului ungar: „Pot veni şi copii români, dar educaţia va fi în maghiară”

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite