Alcoolteste fixe montate pentru verificarea şoferilor şi vatmanilor înainte de începerea turelor, la Iași

0
Publicat:

Două aparate alcooltest fixe au fost montate de Compania de Transport Public (CTP) Iaşi pentru a verifica alcoolemia din aerul expirat al şoferilor şi vatmanilor înainte de a începe tura, potrivit Agerpres.

Aparatul nu poate fi „păcălit”. FOTO CTP Iași
Aparatul nu poate fi „păcălit”. FOTO CTP Iași

Luni a fost montat aparatul alcooltest pentru vatmani şi marţi, cel pentru şoferi.

Aparatul nu poate fi „păcălit”

În ultimele 24 de ore, 100 din cei 500 de şoferi şi vatmani au fost testaţi cu cele două noi aparate, a precizat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al CTP Iaşi, Lavinia Popescu.

„Procedura este una simplă şi eficientă: angajaţii suflă în aparatul conectat la un software specializat, iar rezultatele rămân înregistrate pentru monitorizare. Acest pas înainte în tehnologia de siguranţă nu doar că împiedică manipularea rezultatelor, dar şi asigură o evidenţă detaliată a testelor. Aparatul nu poate fi <<păcălit>>, deoarece este prevăzut cu butoane de control care nu se activează dacă nu se expiră aerul. Astfel, testul nu se validează", a explicat purtătorul de cuvânt al CTP Iaşi.

„Exact ca la testele efectuate de cei de la poliţie”

Dacă rezultatul iese pozitiv, conducătorul mijlocului de transport nu pleacă în cursă şi mai este testat o dată.

„Testul este efectuat de către un specialist de la departamentul 'Siguranţa circulaţiei', care reface testul cu aparatul mobil. Acest aparat eliberează o fişă cu toate datele privind alcoolemia, exact ca la testele efectuate de cei de la poliţie. Se aplică sancţiuni conform regulamentului de ordine interioară, iar la traseu este chemat un alt angajat", a precizat Lavinia Popescu.

Astfel de testări se făceau şi până acum, însă cu aparate etilotest mobile care erau mai costisitoare şi nu înregistrau datele.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite