Alcoolemia de comă a unui șofer din Brăila. A fost prea beat ca să sufle în fiolă

0
Publicat:

Un șofer de 40 de ani din Brăila nu a fost capabil să sufle în alcooltest, atât de beat era. Agenții l-au condus la spital, unde i s-au prelevat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Șofer pus să sufle în alcooltest FOTO arhivă Adevărul
Șofer pus să sufle în alcooltest FOTO arhivă Adevărul

În seara de 19 octombrie, polițiști idin cadrul Biroului Rutier Brăila au oprit în trafic un bărbat din municipiu, în vârstă de 40 de ani, care conducea un autoturism pe Calea Călărașilor.

„Din motive psihofizice nu s-a putut efectua testarea bărbatului cu aparatul etilometru, motiv pentru care a fost condus la spital. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

Pe 20 octombrie, în urma analizei toxicologice, a rezultat faptul că bărbatul avea o alcoolemie de 2,00 g/l alcool pur în sânge pentru prima probă recoltată, respectiv 1,85 g/l alcool pur în sânge pentru cea de–a doua probă.

Pe numele șoferului de 40 de ani a fost deschis dosar penal  pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Biciclist, incapabil să sufle în alcooltest

Un caz similar s-a înregistrat tot la Brăila, pe 12.08.2021. Un biciclist beat le-a dat de lucru poliţiştilor brăileni. Era atât de beat încât nici măcar nu a putut să sufle în etilotest din prima încercare. Bărbatul circula pe stradă, printre maşini, deşi avea o alcoolemie de peste 1 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În zilele de 11 şi 12 august, poliţiştii brăileni au acţionat în sistem integrat pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi menţinerea ordinii publice. Oamenii legii i-au vizat şi pe cei care circulau cu bicicleta sau cu trotineta electrică. 

La un moment dat, poliţiştii au oprit în trafic un biciclist care circula printre maşini. Individul era atât de beat, încât nu putea sufla în etilotest. Abia după câteva încercări eşuate, etilotestul a dat rezultate în cazul biciclistului: peste 1 mg/l alcool pur în aerul expirat,

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite