Acuzat că a violat o fată de 11 ani, Tiberiu Cebotaru, șeful Serviciului Poliţia Călare Iaşi, rămâne în arest

0
Publicat:

Tribunalul Iași i-a respins contestația împotriva măsurii arestării preventive, după ce pe 27 aprilie Judecătoria Iași  a emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

Tiberiu Cebotaru este acuzat de vio asupra unei fetite de 11 ani
Tiberiu Cebotaru este acuzat de vio asupra unei fetite de 11 ani

Tribunalul Iași i-a respins contestația împotriva măsurii arestării preventive, după ce pe 27 aprilie Judecătoria Iași  a emis mandat de arestare pentru 30 de zile. Tiberiu Cebotaru, șeful Serviciului Poliţia Călare Iaşi, va rămâne în arest, după ce Tribunalul Iași a respins contestația împotriva măsurii arestării prevntive.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul-contestator Cebotaru Tiberiu-Mihail, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Iaşi, cercetat pentru săvârșirea infracţiunilor de viol în formă continuată (trei acte materiale), şi agresiune sexuală în formă continuată, împotriva încheierii din 27 aprilie 2023, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi”, se arată în decizia magistraților de la Tribunalul Iași.

Dus la audieri după percheziţiile domiciliare

Oamenii legii au efectuat două percheziţii domiciliare, în Miroslava. Imediat după, au decis ca şeful Poliţiei Călare Iaşi să fie condus la audieri.

,,Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol, agresiune sexuală, înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii. Pe parcursul cercetărilor, la data de 26 aprilie, poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza comunei Miroslava. Un bărbat a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri", a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi. 

A ameninţat victima cu un cuţit

Conform celor relatate de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, şeful Poliţiei Călare ar fi ameninţat victima cu un cuţit, pentru a o convinge. 

„În data de 29 martie 2023 a fost înregistrată, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, plângerea formulată de reprezentantul legal al unei persoane vătămate minore de gen feminin, din conținutul căreia a reieșit posibilitatea săvârșirii mai multor fapte de natură penală, motiv pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de viol în formă continuată, agresiune sexuală în formă continuată, înșelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Cercetările au continuat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, iar la data de 25.04.2023 o persoană de gen masculin a dobândit calitatea de suspect, sub aspectul comiterii infracţiunilor anterior menționate, constând în esență în următoarele: în perioada septembrie-octombrie 2022, o persoană de gen masculin, instructor de echitație, profitând de rolul său de antrenor și de vulnerabilitatea persoanei vătămate minore, în vârstă de 11 ani, prin constrângere fizică (amenințare cu un cuțit) și psihică, în timpul cursurilor, ar fi supus-o la trei raporturi sexuale, în trei împrejurări diferite", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, procurorul Ștefan Fânariu.

A fost violată în repetate rânduri

Oamenii legii susţin că fata în vârstă de 11 ani a fost abuzată sexual în repetate rânduri. 

,,Anterior, în perioada ianuarie 2021 – mai 2022, cu ocazia cursurilor de echitație desfășurate, aceeași persoană, profitând de autoritatea sa și de vulnerabilitatea aceleiași persoane vătămate minore, ar fi supus-o pe aceasta la acte de natură sexuală, prin constrângere psihică, atingând-o în zonele intime în timpul cursurilor.

Totodată, acesta ar fi oferit cursuri de echitație, deşi nu deţinea niciun fel de autorizație în acest sens, iar, în anul 2022, aceeași persoană le-ar fi determinat pe alte persoane vătămate să achiziționeze un cal contra unei sume de bani, ascunzându-le cumpărătorilor faptul că acea cabalină nu i-ar fi aparţinut.

Suspectul a fost reţinut la data de 26.04.2023, pentru o durată de 24 de ore, cercetările continuând în vederea întregirii situaţiei de fapt şi stabilirii adevărului judiciar, pentru justa soluţionare a cauzei.

Precizăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumţia de nevinovăţie”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite