Şeful Poliţiei Călare din Iaşi, acuzat că a violat o fetiță de 11 ani. Tiberiu Cebotaru a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Serviciului Poliţia Călare Iaşi, Tiberiu Cebotaru, a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de viol şi agresiune sexuală. Miercuri, 26 aprilie 2023, oamenii legii au făcut două percheziţii, după care l-au condus la audieri.

Tiberiu Cebotaru SURSĂ ziare.com
Tiberiu Cebotaru SURSĂ ziare.com

UPDATE 16:00 Potrivit ultimelor informații, șeful Poliției Călare din Iași, acuzat că ar fi violat de mai multe ori o fetiță de 11 ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Bărbatul în vârstă de 34 de ani a fost adus la sediul Judecătoriei Iași cu mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. El le-a declarat jurnaliștilor că este nevinovat, că este vorba despre defăimare și act de răzbunare, fără a da mai multe detalii.

Știrea inițială

Totodată, pe lângă agresiune sexuală şi viol, acesta mai este acuzat şi de exercitarea unei profesii fără drept. Astfel, bărbatul ar fi predat cursuri de echitaţie în Miroslava, comună aflată în proximitatea municipiului Iaşi. Aceste servicii le oferea contra cost, iar la cursuri ar fi participat mai mulţi minori, printre care şi o fată de 11 ani pe care, scrie bzi.ro, ar fi agresat-o sexual şi ar fi violat-o.

Dus la audieri după percheziţiile domiciliare

Oamenii legii au efectuat două percheziţii domiciliare, în Miroslava. Imediat după, au decis ca şeful Poliţiei Călare Iaşi să fie condus la audieri.

,,Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol, agresiune sexuală, înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii. Pe parcursul cercetărilor, la data de 26 aprilie, poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza comunei Miroslava. Un bărbat a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri", a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi. 

A ameninţat victima cu un cuţit

Conform celor relatate de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, şeful Poliţiei Călare ar fi ameninţat victima cu un cuţit, pentru a o convinge. 

„În data de 29 martie 2023 a fost înregistrată, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, plângerea formulată de reprezentantul legal al unei persoane vătămate minore de gen feminin, din conținutul căreia a reieșit posibilitatea săvârșirii mai multor fapte de natură penală, motiv pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de viol în formă continuată, agresiune sexuală în formă continuată, înșelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Cercetările au continuat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, iar la data de 25.04.2023 o persoană de gen masculin a dobândit calitatea de suspect, sub aspectul comiterii infracţiunilor anterior menționate, constând în esență în următoarele: în perioada septembrie-octombrie 2022, o persoană de gen masculin, instructor de echitație, profitând de rolul său de antrenor și de vulnerabilitatea persoanei vătămate minore, în vârstă de 11 ani, prin constrângere fizică (amenințare cu un cuțit) și psihică, în timpul cursurilor, ar fi supus-o la trei raporturi sexuale, în trei împrejurări diferite", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, procurorul Ștefan Fânariu.

A fost violată în repetate rânduri

Oamenii legii susţin că fata în vârstă de 11 ani a fost abuzată sexual în repetate rânduri. 

,,Anterior, în perioada ianuarie 2021 – mai 2022, cu ocazia cursurilor de echitație desfășurate, aceeași persoană, profitând de autoritatea sa și de vulnerabilitatea aceleiași persoane vătămate minore, ar fi supus-o pe aceasta la acte de natură sexuală, prin constrângere psihică, atingând-o în zonele intime în timpul cursurilor.

Totodată, acesta ar fi oferit cursuri de echitație, deşi nu deţinea niciun fel de autorizație în acest sens, iar, în anul 2022, aceeași persoană le-ar fi determinat pe alte persoane vătămate să achiziționeze un cal contra unei sume de bani, ascunzându-le cumpărătorilor faptul că acea cabalină nu i-ar fi aparţinut.

Suspectul a fost reţinut la data de 26.04.2023, pentru o durată de 24 de ore, cercetările continuând în vederea întregirii situaţiei de fapt şi stabilirii adevărului judiciar, pentru justa soluţionare a cauzei.

Precizăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumţia de nevinovăţie”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite