Cine este Tiberiu Ceobotaru, polițistul ieșean acuzat că ar fi violat și agresat sexual o fetiţă de 11 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul şefului Poliţiei Călare din Iaşi, care este acuzat că ar fi violat o fetiţă în vârstă de 11 ani, a făcut deja înconjurul ţării. Tiberiu Ceobotaru, în vârstă de 37 de ani, a fost arestat preventiv, joi, pentru 30 de zile.

Tiberiu Ceobotaru
Tiberiu Ceobotaru

În spatele acestei arestări se află o întregă poveste, prin care părinţii minorei susţin că poliţistul din Iaşi le-a abuzat şi agresat copilul, din cauza unor neînţelegeri apărute după ce Tiberiu Ceobotaru le-a vândut un cal. 

Cine este Tiberiu Ceobotaru

La locul de muncă, şeful Poliţiei Călare din Iaşi este cunoscut ca un adevărat profesionist, un om care îşi îndeplineste toate atribuţiile de serviciu. În vârstă de 37 de ani, bărbatul, aşa cum apare şi pe profilul său de pe reţelele de socializare, este absolvent al Facultăţii de Medicină Veterinară din Iaşi.

Acesta este căsătorit şi este tatăl a două fete, cu vârste de nouă şi 11 ani. În poliţia ieşeană, Tiberiu Ceobotaru lucrează de cinci ani, când a fost angajat în urma unui concurs, fiind de profesie medic veterinar. 

Liviu Zanfirescu, şeful Poliţiei Locale Iaşi, îl descrie pe acesta ca fiind un angajat model.

,,Pot spune că, atunci când vine vorba despre serviciu, Tiberiu Ceobotaru este un angajat exemplar. Acesta şi-a dus mereu sarcinile la bun sfârşit şi era un angajat foarte responsabil", a precizat şeful Poliţiei Locale din Iaşi.

Poliţistul neagă acuzaţiile care i se aduc

Poliţistul în vârstă de 37 de ani neagă acuzaţiile care i se aduc. Totodată, acesta susţine că nu este vorba decât despre o răzbunare, pusă la cale de către părinţii fetei. Conform informaţiilor apărute până în prezent, întreg conflictul a pornit de la o sumă de bani, provenită din vânzarea unui cal. 

Totodată, Tiberiu Ceobotaru este acuzat că ar fi prestat meseria de instructor de echitaţie fără a avea acest drept. Astfel, părinţii fetei susţin că minora a fost abuzată chiar în centrul de echitaţie, aflat în comuna Miroslava, în proximitatea municipiului Iaşi. 

Şeful Serviciului Poliţia Călare Iaşi, Tiberiu Cebotaru, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de viol şi agresiune sexuală. Miercuri, 26 aprilie 2023, oamenii legii au făcut două percheziţii, după care l-au condus la audieri.

Pe lângă acuzațiile de viol și agresiune sexuală, Tiberiu Cebotaru mai este acuzat de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii.

Astfel, bărbatul ar fi predat cursuri de echitaţie în Miroslava, comună aflată în proximitatea municipiului Iaşi. Aceste servicii le oferea contra cost, iar la cursuri ar fi participat mai mulţi minori, printre care şi o fată de 11 ani, cea pe care ar fi agresat-o sexual şi ar fi violat-o.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol, agresiune sexuală, înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii. Pe parcursul cercetărilor, la data de 26 aprilie, poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza comunei Miroslava. Un bărbat a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri", a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite