A furat calul socrului pentru a se răzbuna pe iubita care l-a părăsit. Acum riscă să ajungă după gratii

0
Publicat:

Un bărbat din Iaşi, care a dorit să se răzbune pe iubita care l-a părăsit, a avut o idee cel puţin ciudată. Acesta a decis să fure calul tatălui tinerei şi să se laude cu fapta pe care a făcut-o.

Cal SURSĂ Arhiva Adevărul
Cal SURSĂ Arhiva Adevărul

Florin Avădanei, în vârstă de 21 de ani, întreţinuse o relaţie cu o tânără, pe parcursul acesteia obişnuind să o viziteze şi să îl ajute pe tatăl fetele la treburile din gospodărie. Totul a decurs normal până în luna martie a anului 2022, când tânăra a decis să pună punct relaţiei. La câteva luni distanţă, în octombrie 2022, încurajat de alcoolul consumat într-un bar din Costuleni, Florin a decis să fure calul pe care stăpânul îl lăsase la păscut.

Nu a stat pe gânduri şi a plecat la trap

Bărbatul de 21 de ani a dezlegat calul şi a încălecat, plecând imediat de la faţa locului. Ghinionul lui a fost că fapta sa nu a trecut neobservată. Tropotele calului i-au atras atenţia stăpânului, care a ieşit în curte şi a alertat poliţia, precizând şi numele hoţului.

Între timp, scrie ziaruldeiasi.ro, Avădanei şi-a contactat fosta iubită printr-un apel video. Acesta i-a spus că a furat calul pentru că ea vorbeşte cu alţi băieţi şi pentru că nu-l mai doreşte pe el de bărbat. Pe parcursul convorbirii, tânăra a încercat să afle unde este acesta, bărbatul fiind în Comarna. Oamenii legii au început să-l caute, reuşind să-l găsească după mai multe ore, într-o altă comună. 

Tânărul a refuzat să coboare de pe cal şi a încercat să fugă de poliţişti, însă calul s-a împiedicat în momentul în care a încercat să sară peste şanţul drumului. În acel moment, hoţul a căzut de pe cal şi a luat-o la fugă prin pădure.

A fost prins a doua zi

Oamenii legii au reuşit să-l prindă pe tânăr a doua zi. Acesta şi-a pus comportamentul pe seama băuturilor alcoolice, explicând că voia să ajungă acasă şi să ţină calul în grajd timp de două sau trei zile. Magistraţii Judecătoriei Răducăneni au considerat că a fost vorba doar despre teribilism de moment şi au amânat cu doi ani aplicarea pedepsei de un an şi două luni de închisoare.

Cu toate acestea, tânărul poate ajunge după gratii, deoarece este cercetat pentru comiterea unei infracţiuni de distrugere. Astfel, dacă în acest caz se va ajunge la condamnare, amânarea pedepsei entru furt calificat va fi revocată, iar viitoarea pedeapsă va fi cu executare în regim de detenţie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite