VIDEO Scene uluitoare în Sarmizegetusa. Un superstar din Hobbitul, gol-puşcă, s-a dezlănţuit în templu: „Acest loc are atât de multă rezonanţă spirituală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manu Bennett în Sarmizgetusa Regia.
Manu Bennett în Sarmizgetusa Regia.

Un actor faimos în întreaga lume a vizitat Sarmizegetusa Regia, s-a dezbrăcat la pielea goală şi a intrat în sanctuarul mare circular pentru a practica Haka. „Acest loc are atât de multă rezonanţă spirituală”, a spus superstarul.

Scene cu totul bizare s-au petrecut în Sarmizegetusa Regia. Manu Bennett, unul dintre cei mai faimoşi actori neo – zeelandezi, cunoscut pentru rolurile sale în „Spartacus” şi „Hobbitul” a urcat în capitala Daciei din Munţii Orăştiei.

Potrivit informaţiilor adevarul.ro, s-a dezbrăcat gol-puşcă, a intrat în Marele sanctuar circular şi a început să practice Haka, un dans specific al populaţiei băştinaşe māori din Noua Zeelandă, cunoscut în lume de la jucătorii echipei naţionale de rugby a Noii Zeelande.

Haka este un strigăt de război tradiţional ancestral, un dans, alcătuit din diferite posturi, efectuat cu mişcări viguroase prin bătăi puternice din picioare cu acompaniament ritmic strigat. Vedeta a fost oprită în cele din urmă de agenţii de pază, care au ajuns în scurt timp la el.

În Sarmizegetusa Regia astfel de practici sunt interzise prin regulamentul de vizitare al sitului, însă actorul, care era însoţit de un grup de prieteni şi-a cerut scuze şi a declarat că nu cunoaşte limba română şi nu a ştiut ce era scris pe panourile de informare.

Jandarmii nu l-au amendat, din informaţiile adevărul.ro.

Cu puţin timp înainte de sosirea vedetei, la Sarmizegetusa Regia a fost în vizită un grup de copii, însă când acesta s-a dezbrăcat pentru a face ritualul războinicilor maori, nu mai erau turişti în sit.

sarmizegetusa regia

„Acesta este templul antic al Daciei. Poporul dac a ocupat acest oraş incredibil în munţi până când romanii au sosit şi l-au distrus complet, înlăturând din istorie imaginile şi povestirile despre cultura şi religia dacică. La sud, la fel s-a întâmplat şi cu tracii. Culturi uitate. Religii uitate. Acest loc are atât de multă rezonanţă spirituală. Mulţumesc”, a scris Manu Bennett, pe pagina sa de Instagram, după vizita la Sarmizegetusa Regia.

haka

Manu Bennett (49 de ani) este originar din Auckland, Nouă Zeelandă. Familia lui s-a mutat în Australia în 1970, pe când el avea doar câteva luni. A fost un împătimit al sportului, iar în tinereţe a practicat rugby-ul. Bennett a fost însă mereu interesat de muzică, dans şi actorie. Şi-a început cariera de actor în 1993 cu un rol în serialul Paradise Beach. A interpretat rolul gladiatorului Crixus, în „Spartacus” şi pe Azog Profanatorul, căpetenia orcilor, în „Hobbitul”.

haka

Sarmizegetusa Regia este cel mai important obiectiv turistic aflat pe teritoriul Parcului Natural Grădiştea Muncelului–Cioclovina. Vechea capitală a Daciei pre-romane, înfiinţată în urmă cu peste două milenii, se află în Munţii Orăştiei, la poalele Vârfului Godeanu, considerat de unii dintre istorici „muntele sfânt al dacilor“.

În Sarmizegetusa Regia, călătorii găsesc urmele unei aşezări urbane înfloritoare din Epoca Fierului, în jurul căreia au fost ridicate celelalte cetăţi dacice, care aveau în special rol de apărare. Aici au fost descoperite în ultimii ani mai multe tezaure de bijuterii şi monede antice de aur şi argint, multe dintre obiecte fiind considerate unice. Printre cele mai preţioase piese găsite în situl UNESCO sunt mai multe brăţări spiralice din aur masiv, cu greutatea între 500 de grame şi un kilogram şi jumătate, dintre care 13 se află la Muzeul Naţional de Istorie al României. Cea mai mare parte din zona Sarmizegetusei Regia nu a fost cercetată sistematic până în prezent.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Teoriile bizare despre Sarmizegetusa Regia ale „savanţilor“ din anii '90: cuiul dacic care nu ruginea şi oraşul subteran

Secretele celor mai prospere oraşe antice dispărute: capitala întemeiată de romani şi coloniile greceşti înghiţite de mare 

Cinci ani de la descoperirea fabuloasă din Sarmizegetusa Regia. Soarta cererii de recompensă pentru matriţa unică în lume

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite