
Altarul sexului din Sarmizegetusa Regia. Zeci de cupluri prinse făcând dragoste, noaptea, pe Soarele de andezit
Soarele de andezit din Sarmizegetusa Regia a fost timp de mai mulţi ani un adevărat „altar al sexului”, dintr-un motiv neobişnuit.
Soarele de andezit din Sarmizegetusa Regia a fost timp de mai mulţi ani un adevărat „altar al sexului”, dintr-un motiv neobişnuit.
Brăţările dacice de aur din Sarmizegetusa regia au fost realizate printr-o tehnică neobişnuită, în ateliere din jurul Sarmizegetusei Regia, arată studiile pblicate de oamenii de ştiinţă.
Drumul spre Sarmizegetusa Regia a fost reparat, după ce alunecările de teren şi viiturile l-au afectat în ultimii ani.
Rămăşiţele „marelui zid dacic“ au fost descoperite în munţii Orăştiei, deasupra Peşterii Cioclovina, nu departe de Sarmizegetusa Regia.
O baie antică, numită şi „fântâna zeilor”, ar fi funcţionat în Sarmizegetusa Regia, în preajma templelor capitalei dacilor.
Mai mulţi arbori din incinta Sarmizegetusei Regia sunt consideraţi periculoşi pentru siguranţa vizitatorilor şi pentru monument.
A nins viscolit în zona Sarmizegetusei Regia, iar stratul de zăpadă în munţi ajunge, pe alocuri, la jumătate de metru.
La aproape opt ani de la descoperirea matriţei antice de bronz, din Sarmizegetusa Regia, mai multe întrebări cu privire la artefactul unic în lume au rămas fără un răspuns clar.
Un studiu publicat recent dezvăluie noi informaţii despre modul în care au acţionat romanii pentru a cuceri Sarmizegetusa Regia.
Sarmizegetusa Regia se înfăţişează oaspeţilor săi acoperită de un strat consistent de zăpadă, care îi sporeşte farmecul.
Mai mulţi fagi seculari din Sarmizegetusa Regia s-au prăbuşit peste monumente şi oameni. Autorităţile anunţă măsuri drastice.
Pe crestele din vecinătatea Sarmizegetusei Regia, romanii au lăsat în urma lor, în timpul războaielor sângeroase cu dacii, mai multe vestigii istorice importante.
Povestea brăţărilor de aur din Sarmizgetusa Regia, cele mai preţioase comori dacice, a rămas învăluită în mister.
Zeci de mii de turişti vizitează anual Sarmizegetusa Regia, locul identificat de istorici drept capitala Daciei înainte de cucerirea romană.
Sarmizegetusa Regia se înfăţişază în aceste zile, oaspeţilor săi, într-un decor de poveste. Este vremea ideală pentru amatorii de fotografii şi excursii pe munte.
Templele enigmatice din Sarmizegetusa Regia au dat naştere unor teorii cu totul ieşite din comun despre rolul pe care îl aveau în Antichitate.
Din 1 octombrie, programul de vizitare al Castelului Corvinilor şi a cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia se scurtează.
Arheologii au făcut un bilanţ al cercetărilor efectuate în ultimii cinci ani la Sarmizegetusa Regia, care au dus la mai multe descoperiri importante.
Arheologii sunt convinşi că au descoperit un nou templu dacic în Sarmizegetusa Regia, după mai mulţi ani de cercetări.
Vineri, turiştii sunt invitaţi la Ziua Porţilor Deschise pe şantierul arheologic din Sarmizegetusa Regia. Arheologii le vor prezenta rezultatele celor mai recente cercetări.
De aproape două luni, în Sarmizegetusa Regia au loc cercetări arheologice, necesare proiectului de restaurare a fortificaţiei militare din situl UNESCO.
Paula Seling, una dintre cele mai apreciate artiste din România, a trăit o experenţă aparte la Sarmizegetusa Regia.
Imagini nemaivăzute au fost filmate la poalele Sarmizegetusei Regia. Localnicii din aşezările învecinate capitalei dacilor s-au obişnuit cu prezenţa familiilor de urşi care coboară din pădure spre curţile şi păşunile lor.
Arheologii au cercetat intens de-a lungul timpului Marele sanctuar rotund din Sarmizegetusa Regia, însă nu au fost de acord asupra înfăţişării şi rolului pe care „emblema” oraşului antic le avea în Antichitate.
Soarele de andezit din Sarmizegetusa Regia a fost descoperit la sfârşitul anilor 50, iar de-a lungul timpului românii i-au dat semnificaţii dintre cele mai bizare.
O descoperire uimitoare a avut loc în Sarmizegetusa Regia, după ce arheologii au început săpăturile în zona Porţii de Est a capitalei dacilor.
Oaspeţii Sarmizegetusei Regia sunt întâmpinaţi cu o mulţime de avertizări asupra pericolelor care îi pot pândi în cetate.
Un şantier arheologic amplu a fost deschis la Sarmizegetusa Regia, în aceste zile. Situaţia cetăţii dacice se va schimba.
Zidurile din Sarmizegetusa Regia vor fi restaurate printr-o investiţie de aproape trei milioane de euro, prima de acest fel din ultimele patru decenii.
Urşii şi-au făcut din nou simţită prezenţa în zona cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei. De-a lungul timpului localnicii şi turiştii au trăit adesea aventura întâlnirii sălbăticiunilor.