VIDEO Percheziţii în Hunedoara şi în Deva: mai mulţi medici şi farmacişti sunt anchetaţi de DIICOT pentru fraude

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT şi poliţiştii au participat în această dimineaţă la mai multe percheziţii în farmaciile Serina din Hunedoara şi Deva, dar şi la cabinetele medicale şi locuinţele unor medici şi farmacişti.

Descinderile ofiţerilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au vizat destructurarea unei grupări infracţionale anchetate pentru spălare de bani, evaziune fiscală, falsuri şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în dauna statului român. Anchetatorii susţin că angajaţii din sistemul farmaceutic şi medical care sunt anchetaţi în acest dosar ar fi produs prejudicii de peste două milioane de euro statului român, prin decontarea ilegală a unor reţete medicale falsificate. Reţeaua constitită încă din anul 2010 era extinsă atât în Hunedoara, cât şi în Sibiu şi Timiş.

UPDATE: Printre persoanele aduse la sediul DIICOT Hunedoara, pentru audieri, se află şi Tatiana Vasilescu, reprezentanta unui lanţ de farmacii, totodată membru al Colegiului Naţional al Farmaciştilor şi consilier local din Hunedoara. Şi soţul acesteia, un om de afaceri din judeţul Hunedoara, a fost adus la audieri. Poliţiştii au ridicat maşina de lux Porche Cayenne a celor doi soţi.

În municipiul Hunedoara, printre locaţiile unde au avut loc percheziţii DIICOT s-au numărat două farmacii din lanţul Serina. Angajaţii şi administratorii acestora au fost aduşi la sediul Poliţiei Hunedoara şi apoi la sediul DIICOT din Deva, pentru a fi audiaţi.


„M-am trezit cu Poliţia acasă. Nu mi s-a spus dacă sunt învinuită sau ce se întâmplă legat de farmacia unde lucrez. Sunt şi cardiacă şi m-am îngrozit când poliţiştii mi-au cerut să mă prezint la sediul Poliţiei”, a declarat una din farmacistele din Hunedoara chemate astăzi la audieri. În dosar sunt anchetaţi şi doi medici care lucrează în cadrul Spitalului Judeţean Hunedoara din Deva, dar şi o grefieră de la Tribunalul Hunedoara şi soţul acesteia, care le-ar fi spus membrilor reţelei că instanţa a autorizat interceptarea şi înregistrarea convorbirilor telefonice.

image

Comisarul şef Traian Berbeceanu, şeful Biroului de Coombatere a Criminalităţii Organizate Alba a declarat în această dimineaţă că 35 de persoane, cele mai multe lucrători în sistemul sanitar, sunt anchetate în acest dosar, în care prejudiciul în urma infracţiunilor săvârşite este estimat la circa 11.000.000 de lei.


“În fapt, se retine ca, în perioada 2010 – 2012, doi medici din cadrul Spitalului Judeţean Hunedoara – Secţia oncologie au completat în fals sute de reţete cu medicamente, în special oncologice sau adjuvante (substanţe cu valori mari), pentru pacienţi cu afecţiuni oncologice, aflaţi in tratament. Reţetele au fost predate liderilor grupării si depuse ulterior spre decontare, prin inducerea în eroare a reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Hunedoara, prin intermediul a trei societăţi comerciale care deţin farmacii in municipiile Hunedoara şi Deva. În baza înţelegerii, medicii primeau de la reprezentanţii farmaciilor diverse sume de bani în funcţie de cantitatea de medicamente prescrisă, ce urma să fie decontată”, a comunicat DIICOT.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite