VIDEO Castelul Corvinilor, decor de poveste la "Opera Nights". Traviata a fost urmărită de sute de spectatori, printre care şi Alina Gorghiu şi Vasile Blaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opera Nights. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Opera Nights. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Festivalul „Opera Nights” a debutat miercuri seara la Hunedoara. Castelul Corvinilor a fost decor pentru „Traviata” de Giuseppe Verdi, iar curtea monumentului istoric a fost arhiplină. Din public nu au lipsit personalităţile politice, însă artiştii şi organizatorii au fost cei care au primit meritele pentru reuşita evenimentului.

„Opera Nights” se află deja la cea de-a cincea ediţie. De această dată, pentru cele cinci spectacole care au loc, alternativ, în perioada 15 iulie – 19 iulie, la Castelul Corvinilor şi în curtea Palatului Magna, cea mai mare parte a biletelor au fost vândute.

În seara de miercuri, festivalul a debutat cu „Traviata”, de Giuseppe Verdi, în Castelului Corvinilor.

Peste 500 de spectatori au luat loc pe scaunele care au ocupat întreaga curte a monumentului istoric din Hunedoara. Printre ei s-au aflat şi preşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

Curtea castelului din Hunedoara, în trecut loc al execuţiilor publice şi adăpost pentru localnici în vremurile de revoltă, a devenit decorul ideal al unei poveşti emoţionante, interpretată de artiştii de operă, pe acordurile orchestrei.

VIDEO: Opera Nights la Castelul Corvinilor

Joi, al doilea episod al festivalului Opera Nights 2015 va avea loc la Deva, în esplanada Palatului Magna Curia. Opera „O noapte la Veneţia”, de J. Strauss, se va juca, la fel ca Traviata, cu casa închisă.


Vă recomandăm şi:

Blestemul fiului cel mare al lui Ioan de Hunedoara: Ladislau Huniade a murit decapitat înainte să-şi vadă fratele pe tronul Ungariei

Ladislau Huniade a fost unul dintre personajele importante din istoria Transilvaniei, chiar dacă a trăit doar 24 de ani. A fost fiul voievodului Ioan de Hunedoara şi l-a însoţit pe acesta în mai multe campanii militare. A devenit căpitan general al Regatului Ungar, la fel ca tatăl său, şi apoi ministru de finanţe, dar soarta i-a fost pecetluită la ordinele regelui Ungariei, Ladislau V Postumul, care a cerut decapitarea sa.

Ioan de Capistrano, sfânt şi inchizitor. Secretele duhovnicului lui Iancu de Hunedoara, omul care a propovăduit ultimele cruciade împotriva otomanilor

Călugărul franciscan Ioan de Capistrano a rămas în istorie ca unul dintre marii propovăduitori ai catolicismului, ca o voce a Inchiziţiei, dar şi pentru ajutorul important pe care I l-a dat lui Ioan de Hunedoara în cea mai importantă bătălie a vieţii sale, purtată la porţile cetăţii Belgrad, împotriva otomanilor.

Secretele Castelului Corvinilor. Zece lucruri mai puţin cunoscute despre monumentul fascinant al Hunedoarei

Castelul Corvinilor din Hunedoara are o istorie de peste şase secole, iar în prezent este unul dintre cele mai vizitate monumente din România. Turiştii din toate colţurile lumii i-au trecut pragul şi au rămas impresionaţi de frumuseţea şi de legendele care circulă pe seama lui, însă multe dintre secretele fortăreţei au rămas necunoscute publicului larg.

Matia Corvin, regele maghiar care l-a ţinut prizonier pe Ţepeş. Zece lucruri mai puţin ştiute despre fiul lui Ioan de Hunedoara: cine l-a otrăvit

Matia Corvin, fiul lui Ioan de Hunedoara, a devenit rege al Ungariei la vârsta de 15 ani şi a condus ţara timp de peste trei decenii, între 1458 şi 1490. A fost una dintre marile personalităţi din istoria Transilvaniei şi a Europei, deşi cercetătorii români nu l-au privit, în general, cu aceeaşi fascinaţie şi simpatie cu care este privit tatăl său.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite