VIDEO Autostrada Lugoj - Deva, Lotul 4. În ce stadiu au ajuns lucrările începute în 2014, pe tronsonul de 22 de kilometri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autostrada Lugoj - Deva. Lotul patru. Dealul Liliecilor.
Autostrada Lugoj - Deva. Lotul patru. Dealul Liliecilor.

În vara acestui an este aşteptată finalizarea lucrărilor la cei 22 de kilometri ai Lotului 4, din Autostrada Lugoj - Deva.

Stadiul lucrărilor la Lotul IV al viitoarei autostrăzi Lugoj – Deva a ajuns la 95 la sută, potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, care a prezentat, miercuri, imagini de pe şantier.

A plouat mult în ultimele săptămâni, însă lucrările pe kilometrul rămas nefinalizat din tronsonul de 22 de kilometri Deva (Şoimuş) - Ilia au continuat.

„Se lucrează la taluz şi la confecţionarea şi montarea gabioanelor. Antreprenorul Asocierea S.C. Tehnostrade S.R.L. – S.C. Spedition UMB S.R.L. a ajuns la un stadiu fizic de aproximativ 95% în cazul acestui lot”, a informat DRDP Timişoara.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) susţin că în vara acestui an vor fi inaugurate cele două tronsoane ale autostrăzii Lugoj – Deva, care măsoară circa 43 de kilometri, aflate în şantier din anul 2014.

În alte imagin, filmate miercuri cu ajutorul dronei şi publicate pe Youtube, poate fi văzută mobilizarea de utilaje pe Dealul Liliecilor, dar şi o echipă de peste 20 de muncitori, care cară bolovani, din mână în mână, pentru a finaliza construcţiile din zidul de sprijin.

Lotul trei (21 de kilometri) între Ilia şi Holdea va fi finalizat în luna iunie, dar tronsonul nu va putea fi dat în folosinţă până când nu vor fi realizate şi lucrările rămase de executat pe Lotul patru (22 de kilometri), cel pe care se află „Dealul Lililecilor”. Acest lucru se va întâmpla în luna august, potrivit celor mai optimiste estimări ale constructorilor. Astfel, vor mai rămâne de executat circa 14 kilometri de autostradă, între Holdea şi Margina, unde va fi construit, de asemenea,  un tunel pentru urşi. Autostrada Lugoj – Deva va avea o lungime de 100 de kilometri.

autostrada

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva, imagini spectaculoase de pe ultimul kilometru din Lotul 3. Cum arată pasajele pentru urşi

VIDEO Cum este „zidit” Dealul Liliecilor pe şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. Ministrul Transporturilor: „Este prima lucrare de asemenea anvergură”

Încă un an aproape sterp pentru Autostrada Vestului: 15 kilometri deschişi din cei 70 promişi. Cum au avansat lucrările în 2017

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite